Spații de cazare la mare înălțime. Holidays Hostel Midi, Bruxelles

Holidays Hostel Midi, Bruxelles. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Holidays Hostel Midi, Bruxelles. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Drumul meu spre Maroc a trecut prin Bruxelles. Pentru că Ryanair-ul cel ieftin (150 de euro, dus-întors, cu tot cu bagaj de 10 kg la cală) trecea pe-acolo. Ieftin, inițial (dac-aveți același drum, căutați curse și prin Berlin sau Bergamo): la cumpărare, n-am băgat de seamă că avionul de Marrakesh decolează de pe Bruxelles-Zaventem, vreo 70 km mai încolo de cel de București aterizat la Bruxelles-Charleroi, și la prețul zborului s-au mai adăugat transferul pînă în centrul Bruxelles-ului (shuttle bus-ul Flibco, 17 euro) și un pat pentru o noapte în Holidays Hostel Midi, care a costat…

Prețurile: …încă 4,25 euro, taxa de oraș. Peste cei 14 euro, cît plătisem în avans cu cardul, cea mai ieftină cazare găsită în capitala Europei.

Locul: Recepționerul marocan a completat de mînă chitanța, mi-a pus în brațe cearșafurile și m-a trimis cu liftul pînă la 6. În camera 607, pe hol, ultima pe dreapta, apart-hotelul pe două niveluri cam jegos, cu chicinetă și șase paturi, la parter, alt dormitor și toaletă cu canalizare înfundată la duș și epidemie de igrasie, la etaj, în care am avut patul de sub scară, ca Harry Potter.

Oamenii: I-am găsit deja acolo pe Attila, ungurul fost fotograf pentru National Geographic, actualmente, motostivuitorist de cutii cu pește congelat în Islanda (pe 5.000 de euro, lunar!), Osman, bulgarul de origine turcă de pe lîngă Veliko fugit de 15 ani de-acasă, și Giovanni, italo-americanul tocmai aterizat de la Marrakech în drum spre Hawaii, via Reykjavik, cu care am povestit toată seara ca-ntr-o…

Ambianța: …cameră de cămin studențesc locuită pe blat de repetenți care nu mai trec pe la școală și s-au angajat la negru: în afara noastră, turiști veritabili, s-au mai cazat aici doi albanezi în căutare de job în oraș și niște fotbaliști africani de culoare veniți în probe la un club belgian (fără succes, se pare: unul dintre ei vorbea la telefon cu impresarul pe un ton nu prea optimist).

Am plecat de la Holidays, dimineață, pe la 7.30, împreună cu Attila și Giovanni, eu, spre Marrakesh, ei, spre Reykjavik, din gara Midi de lîngă hostel, cu trenul de Zaventem care are capăt de linie în subsolul aeroportului: urci cu scara rulantă două etaje și ești la check-in (Se aude, Otopeni? Cam așa ceva se aștepta de la noi, la anu, pentru meciurile de Campionat European…). Alți 9 euro de socotit la prețul final al biletului București-Marrakesh – total parțial, 194,25 euro. De cei care s-au adăugat la retur vorbim altădată.

(articol publicat în Cațavencii nr. 5/391 din 6 februarie 2019)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.