Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Paltinu, Bîlea

Cabana Paltinu, Bîlea. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Paltinu, Bîlea. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Sugestie pentru automobiliștii nemunțomani care au bătut inutil la ușa bazei Salvamont Cota 2000 în episodul precedent: urcați înapoi în mașină, traversați tunelul și opriți, imediat pe dreapta, la Cabana Paltinu.

Adresa: În căldarea glaciară Bîlea, pe malul lacului omonim. Altitudine 2.044 m.

Căi de acces: Pe DN 7C – Transfăgărășan; 77 km de la Sibiu, 68 de km de la Făgăraș, 85 de km de la Curtea de Argeș.

Dotări: 34 de locuri în două apartamente și 15 camere cu două paturi, televizor, balcon, grup sanitar, apă caldă și căldură de la centrala proprie, restaurant și terasă cu 90 locuri, sală de fitness, saună, hidromasaj.

Prețuri: 180 lei camera dublă cu mic-dejun inclus, 60 lei/pat suplimentar. Ciorbă de văcuță – 9,20 lei, păstrăv prăjit – 8,80 lei/100 g, vodcă – 10 lei/100 ml, cafea – 5 lei, bere Ursus – 6 lei.

Ambianță: Pantofari care dau ture în jurul lacului, urlă unii la alții, arătînd cu mîna în jur, și fac sute de Eu la Bîlea. jpg pentru profilul de Facebook. Noi, ăștilalți, cei care n-am venit pe munte să cumpărăm zdrăngănele de la tarabele de la Bîlea și să ne uităm la televizor, băgăm o ciorbă la restaurantul cabanei pînă se ridică ceața, lăsăm mașina în parcarea alăturată și o luăm voinicește spre vîrful Negoiu (2.535 m), pe traseul Curmătura Bîlei – Șaua Paltinul – Vîrful Lăițel – Lacul Călțun. Diseară ne așteaptă o cazare mult mai spectaculoasă: priciurile refugiului Călțun.

(articol publicat în Cațavencii nr. 27/54 din 11 iulie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.