Spații de cazare la mare înălțime. Pensiunea Grandor, Păltiniș

Pensiunea Grandor, Păltiniș, jud. Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pensiunea Grandor, Păltiniș, jud. Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Data trecută, am analizat varianta low cost de cazare în Păltiniș. Astăzi, avem o propunere de trei margarete pentru schiorii în criză care nu mai au bani de Austria.

Adresa: Pe platoul alpin, la vreo 7 km de intrarea în Păltiniș. Altitudine 1.300 (și ceva) m.

Căi de acces: DJ 106A Sibiu-Rășinari-Păltiniș. Ieși din Sibiu, treci de Rășinarii lui Cioran și Goga, și, la capătul unor serpentine prin pădure, dacă kilometrajul a terminat de numărat pînă la 25, înseamnă că ai ajuns. Atenție, intrarea în drumeagul care duce la parcarea din spatele pensiunii e undeva pe partea stîngă; dacă nu ești pe fază, e foarte ușor s-o ratezi.

Dotări: 10 camere cu 2-4 paturi în clădire nouă, cu mobilier și accesorii moderne. Baie cu duș, balcon, TV LCD. Net wireless gratis. La etaj, masă de ping-pong.

Prețuri: 140 lei dubla, 200 de lei tripla (în extrasezon sau ocazional, tarifele mai pot coborî, dar nu foarte mult).

Ambianță: Pensiunea e afacerea de familie a unui cuplu care s-a săturat de București și s-a retras în munți. El se ocupă de aprovizionare și transport, ea de curățenie și bucătărie, puștiul ajută cum/cît poate. Marele dezavantaj: e cam departe de zona pîrtiilor (proprietarul are o dubă care funcționează și ca ski shuttle). La Grandor se poate și mînca, dar meniul e destul de restrîns: dacă vrei, să zicem, o ciorbă de burtă, trebuie s-o cauți în altă parte. La restaurantul Perla Păltinișului (13 lei, foarte bună), de exemplu; categoric NU, la Alpin (12 lei, zeamă chioară).

(articol publicat în Cațavencii nr. 5/83 din 6 februarie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.