Harley. Barul rockerului sărac, fără motor

Harley bar, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Harley bar, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Unde: În Centrul Istoric. Pe Lipscani, cum vii dinspre Lupoaică, la prima străduță care o ia la stînga, intri pe ușa din colț și ești în Harley. Sau dai colțul și mai faci cîțiva pași pînă la cealaltă ușă: stabilimentul are două intrări/ieșiri; pentru situațiile speciale cînd consoarta intră prin față și tu trebuie să ieși urgent cu amanta prin spate, probabil. Practic, Harley e format din două baruri: cel de la parter, în care tocmai ai intrat, și cel de la subsol, la care ajungi coborînd scara de lîngă budă.

Cine: Clientela e june rău: dacă parterul seamănă cu o sală de seminar plină cu studenți restanțieri, beciul semicilindric pare un 727 căzut într-un liceu, cu fuselaj din cărămidă avariat, fumegînd, în care puștii se fac avion după numai două beri.

Muzică: Sus: rock old school, de la Johnny Cash și Pink Floyd la Led Zep și AC/DC; ocazional, punk (Sex Pistols, The Clash). Jos: metale amestecate (Metallica, Moonspell, Rammstein).

Cît: Golden Brau – 4 lei, Ciuc – 5 lei. Pretty much it: cam asta consumă toată gașca, mai ales puberii de la subsol care au de rezolvat o problemă extracuriculară foarte spinoasă: cîte beri pot fi obținute dintr-o alocație dată?

WC: Mic. Foarte mic. Dacă ai peste 100 kg, nu te aventura în buda de la Harley: s-ar putea să fie nevoie de intervenția serviciului de descarcerare.

(articol publicat în Cațavencii nr. 14/41 din 11 aprilie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.