Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Ungurească, Nemira

Cabana Ungurească, Nemira. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Ungurească, Nemira. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Dacă data trecută n-ai mai avut loc în refugiul metalic de pe Șandru și ți-ai uitat și cortul acasă / la magazin, sper c-ai găsit cealaltă variantă de cazare în Nemira: Cabana Ungurească. Spun sper pentru că fosta cabană silvică (acum o baracă-refugiu cam jigărită), situată pe partea de Nemira a județului Covasna, într-un luminiș al pădurii de molid, nu e trecută pe nici o hartă.

Adresa: În masivul Șandru-Nemira, în apropierea potecii de creastă care duce în Șaua Nemirei. Altitudine 1.570 m.

Căi de acces: Din Slănic Moldova via Poiana Stînii, pe marcaj bandă albastră pînă la intersecția cu traseul cruce roșie (cca 4 ore), apoi stînga, pe acest traseu, încă vreo zece minute.

Dotări: Prici mare, cît jumătate de cameră, cu saltea de cetină, pentru 6-8 persoane. Ferestre acoperite cu folie, masă, căni, godin, minimagazie de lemne. Apă de la izvorul aflat la vreun sfert de oră de mers agale.

Prețuri: Fără. Dacă vrei să-ți plătești cumva cazarea, lasă moștenire viitorilor locatari ce-ți prisosește prin rucsac: alimente, șervețele, o sticlă cu un rest de tărie. În nici un caz ce ți-au lăsat ție alții: cutii de conserve, doze de bere, pet-uri (bineînțeles, toate goale).

Ambianță: La vatra din fața cabanei, se poate amenaja rapid un foc de tabără pentru prepararea unei cine sănătoase, din ingredientele văzute prin documentarele de supraviețuire (ciuperci, rădăcini, fructe de pădure). Sau din cele culese de pe rafturile supermarket-ului.

(articol publicat în Cațavencii nr. 33/60 din 22 august 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.