Spații de cazare la mare înălțime. Friends Hostel, București

Friends Hostel, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Friends Hostel, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Pentru prima difuzare din 2015 a serialului de hosteluri avem un episod cu totul și cu totul special, proaspăt turnat săptămîna trecută într-un studio bucureștean: Revelion with Friends.

Locul: Friends Hostel, mai exact. Sau, și mai exact, cu rezidenții aflați pe 31 decembrie în casa veche cu dormitoare la parter, bucătărie și antecameră cu canapele, TV, panou de darts, la subsol, zonă de lounge, cu saltele și perne pe podea, la mansardă, de pe Mircea Vulcănescu, 114, aproape de intersecția cu Calea Plevnei.

Prețurile: 35 de lei patul în dormitorul Juha de opt locuri. Practic, ăsta a fost biletul de acces la un revelion interesant, nițel diferit de cel standard românesc.

Oamenii: Am intrat pe ușa hostelului pe la vreo 7. După ce Andreea, recepționera discretă și eficientă angajată de doar o lună, mi-a completat check-in-ul, am făcut rapid cunoștință cu gașca veselă de backpacker-i care socializa într-una dintre camere: Enrico (Sao Paulo), Tung Pui (Hong Kong), Josefine (Chicago), Tarek (Tunis). Împreună cu oamenii ăștia, care se transformaseră deja din necunoscuți în prieteni, și cu alți participanți la fel de easy-going, sosiți ulterior (un mexican, un lituanian, un american din New York, un cuplu de finlandezi din Helsinki), am pus de o petrecere ad-hoc, precedată, desigur, de o vizită de alimentare la non-stop-ul străzii (care închidea, totuși, în seara de Ajun, pe la 9).

Ambianța: Atmosfera generală a fost de Revelion amestecat cu New Years Eve Party. Pentru că, la mansardă, se desfășura revelionul clasic de români, prieteni ai recepționerei, care avea sistem de sunet cu proiector, salate de boeuf, vin și prăjituri de casă, iar la subsol, party-ul powered by Ursus, Toortitzi & co al clienților hostelului, toți, cu excepția subsemnatului, străini, început cu movies charades, pe o coloană sonoră furnizată de laptopul brazilianului, și continuat cu un karaoke pe mai multe voci, pe acordurile unei chitare care circula din mînă în mînă. Repertoriul foarte divers, de la I Feel Good la folk finlandez sau brazilian, și ambianța plăcută, de lume tînără care voia să se distreze, a atras partea feminină de la mansardă, astfel că, în 2015, după artificiile și șampania pocnite în stradă, party-ul a fost invitat la revelion și a urcat două etaje. A urmat un chef mixt foarte divers, în care vinul s-a combinat cu berea, Phoenix și Red Hot Chili Peppers cu o Brașoveancă ușor împiedicată, iar eu cu o roșcată înaltă. La final, pe la 6 a.m., pe baricade mai eram doar patru, mexicanul, o româncă și americanca. Ajunseserăm departe, la capitolul arii celebre din opere, via Jethro Tull, Kill ‘Em All și vin de Murfatlar.

(articol publicat în Cațavencii nr. 1/181 din 7 ianuarie 2015)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.