Spații de campare la mare înălțime. Camping Posada Rock 2019, Cîmpulung Muscel

Posada Rock festival, Câmpulung Muscel. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Posada Rock festival, Câmpulung Muscel. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

În week-end-ul trecut, la Cîmpulung Muscel, s-a întîmplat din nou festivalul rock cu cea mai mare tradiție din România: de 34 de ani, în orășelul ăsta de munte argeșean, se cîntă și se ascultă metal la Posada Rock.

Locul: În zona stadionului municipal, pe unul dintre terenurile de fotbal ale complexului sportiv, s-a construit pentru trei zile, ca la Rockstadt Extreme Fest, un minicartier de cîteva sute de corturi locuit de cetățeni din toată țara. Un minicartier de pînze viu, care a trăit non-stop, zi sau noapte: s-a cîntat, s-a băut, s-a discutat și s-a dormit (doar cîteva ore, spre dimineață, pînă cînd soarele îți dădea deșteptarea împingîndu-te afară dintr-o atmosferă de saună uscată). Aici mi-am plantat și eu cortul, de vineri după-amiază pînă luni dimineață, lîngă poarta dinspre scenă, în careul de 6 metri, undeva pe locul de unde ratează toți fotbaliștii celebri.

Prețurile: De 150 de lei primeai brățara de acces pentru toate cele trei zile ale festivalului. În fața scenei flancate de ecrane și pe la tarabele cu mîncare și băutură de la care te puteai alimenta cu mici și bere contra jetoane (3,5 lei): două jetoane – berea Tuborg draft, un jeton – micul. A, și să nu uit de cortul cu merchandising-ul trupelor (cu excepția celor de la Tiamat, care au venit nepregătiți, toți ceilalți au avut la vînzare muzică și T-shirt-uri) de la care puteai cumpăra cu 60 de lei și tricoul oficial al festivalului, dacă voiai (și am vrut).

Oamenii: Turiști de festival, rockeri mai pletoși sau nu, mai băuți sau nu, cu toții oameni inteligenți și civilizați care aplaudă ce-i de aplaudat și aruncă paharele de plastic la sacii de gunoi, nu pe jos.

Ambianța: Vineri a început cu trupele participante la concurs și s-a închis cu Soen. Sîmbătă a continuat cu alți aspiranți la cîștigarea unui premiu Posada și s-a terminat cu cele două trupe cap de afiș, Entombed AD și Tiamat. Johan, vocalul deghizat în mim cu față de Joker al tiamaților, a fost într-o formă de zile mari: a coborît la gard, a dat mîna cu publicul de două ori și a rămas la Meet & Greet cu fanii, mult după bis (o cu totul altă situație față de cea de acum 11 ani de la Artmania Sibiu, cînd sunetul a fost execrabil și au fost dați afară de pe scenă de organizatori, pentru că li se terminase timpul alocat, chiar înainte de bis). Duminică a fost ziua decernării premiilor pentru trupele din concurs, recitalurile cîștigătorilor și concertele Diamond Head și Moonspell. Mai am spațiu doar ca să enumăr alegerile juriului, din care a făcut parte și legendarul Lenți Chiriac: Locul 3: Alister Mars, Locul 2: Carousel, Locul 1: Eat Your Heart, Marele Premiu: Busola.

(articol publicat în Cațavencii nr. 35/421 din 4 septembrie 2019)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.