Spații de cazare la mare înălțime. Pensiunea Bianca, Izvoru Mureșului

Pensiunea Bianca, Izvoru Mureșului, jud. Harghita. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pensiunea Bianca, Izvoru Mureșului, jud. Harghita. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Dacă îți pregătești o plecare în delegație cu amanta, de 8 Martie, și cauți un loc discret, suficient de departe, cît să ieșiți din monotonia cotidiană, dar convenabil de aproape, cît să nu conduci toată ziua, iată o variantă de analizat: Bianca, (autodeclarată) Regina Pensiunilor din județul Harghita.

Adresa: Izvoru Mureșului, strada Principală, nr. 337. Altitudine 890 m.

Căi de acces: DN 12 Miercurea Ciuc-Gheorghieni, km 40. Cum intri în Izvoru Mureșului dinspre Miercurea Ciuc, lași restaurantul “Veverița” pe stînga și te pregătești să intri în curtea pensiunii, aflată undeva pe dreapta.

Dotări: Saună, living cu șemineu, cablu TV cu 280 programe. Pentru a o impresiona pe doamna, e recomandat să luați camera prezidențială care e…

Prețuri: …doar 55 euro/noapte. Hai, că nu-i de speriat: la Regina Pensiunilor ieși mai ieftin decît la Palatul Dogilor. Și apoi, la Veneția e riscant, te mai vede cineva: vecina de vizavi, plecată în a doua lună de miere, sau nepotul nevestei, care pune faianță în baia vreunui gondolier.

Ambianță: Locul e perfect pentru cupluri de adulteri, datornici și infractori dați în urmărire generală: aici nu vă găsește nimeni. E adevărat, nici nu prea aveți ce face, în afară de o bulgăreală pe fosta pîrtie, actualmente un derdeluș pustiu mărginit de niște stîlpi ruginiți. Pînă la urmă, sînteți la munte și asta contează cel mai mult la impresia artistică: în timp ce alții fac surf prin bălțile orașului, voi alternați partidele de săniuș cu cele de făcut oameni (de zăpadă).

(articol publicat în Cațavencii nr. 8/86 din 27 februarie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.