Spații de cazare la mare înălțime. Camping Obîrșia Lotrului, Parîng

Camping Obîrșia Lotrului, Parîng. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Camping Obîrșia Lotrului, Parîng. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Obîrșia Lotrului e un loc de popas într-o răscruce de drumuri populată de tarabe cu sucuri, chipsuri, înghețată, kürtös, mașini în tranzit prin zonă, cabana cu același nume și campingul său cu căsuțe vechi din lemn. Denumirea corectă ar fi Întorsura Lotrului, pentru că aici rîul își schimbă brusc cursul, de la nord către est: după ce vine la vale cu Transalpina, continuă cu DN 7A spre barajul de la Vidra.

Adresa: Obîrșia Lotrului, județul Vîlcea. Cum te uiți la podul peste Lotru dinspre downtown, cabana e pe dreapta drumului, iar campingul, pe stînga, în spatele stației meteo. Altitudine 1.340 m.

Căi de acces: DN 67C Sebeș-Novaci, DN 7A Petroșani-Brezoi, diverse trasee marcate cu triunghiuri și benzi colorate spre Munții Lotrului, Parîng, Șureanu.

Dotări: Căsuța e aia clasică, cu miniprispă în față, acoperiș din șindrilă, două paturi, măsuță de dimensiunea unei etajere între ele, bec, priză. Cele vreo 40 de garsoniere aliniate între brazi prin iarba înaltă, necosită, tăvălită de pașii chiriașilor, sînt deservite de un spălător și de o clădire de toalete cu bude cu vas și apă curentă (rece). Dușurile sînt dincolo, peste drum, la sediu, acolo unde se află și recepția.

Prețuri: 40 de lei/noapte/căsuță. Dacă ți se face foame sau sete, știi traseul: e ăla pe care te-ai întors de la dușuri cu prosopul pe cap, numai că o idee mai scurt, pînă pe terasa din fața cabanei. O ciorbă de burtă (nu grozavă) e 9 lei, o bere Carlsberg la sticlă, 6 lei.

Ambianță: Cum ți-e norocul. Noi ne-am cazat căutînd liniște într-un cadru natural care promitea asta și am dat peste neașteptat de multă lume, familii și grupuri de prieteni care-și petreceau cîteva zile de concediu la plajă, pe malul Lotrului, și pe lîngă grătare. Peisaj oarecum nederanjant pînă pe la 9 p.m., cînd a început programul muzical – niște populară, pe repeat, la volum maxim –, încheiat după 3 a.m. (dacă nu era luni, aș fi zis că-i nuntă). Atenție, în perioada asta, august-septembrie, Campingul Obîrșia Lotrului e de evitat, pentru că se extinde neoficial în jurul intersecției cu corturile de nailon ale camper-ilor minoritari veniți din toata țara în tabăra de cules ciuperci și vîndut fructe de pădure pe marginea drumului.

(articol publicat în Cațavencii nr. 32/212 din 12 august 2015)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.