Spații de cazare la mare înălțime. Casa Creangă, Tîrgu Ocna

Casa Creangă, Tîrgu Ocna, jud. Bacău. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Casa Creangă, Tîrgu Ocna, jud. Bacău. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Destinația de astăzi e una de familie numeroasă: Casa Creangă din Tîrgu Ocna, un loc în care, cu o rezervare prealabilă, poți să te cazezi împreună cu tot arborele genealogic încă în viață. De fapt, două locuri în care… (idem, ce ziceam mai sus), pentru că pensiunii inițiale, deschise prin 2000, i-a crescut, de ceva vreme, și un complex turistic.

Adresa: Strada Gălean nr. 33, Tîrgu Ocna, județul Bacău. Altitudine: pensiune – cca 550 m, sat de vacanță – cca 600 m.

Căi de acces: Din DN 12A Onești-Comănești, faci dreapta, la prima intersecție de la intrarea în Tîrgu Ocna, și iar dreapta, imediat după pasajul de sub calea ferată, apoi mai rulezi nițel pe străduța cu case camuflate sub bolți de viță-de-vie pînă la o poartă mare, permanent deschisă, care dă în curtea pietruită a unei clădiri cu etaj, mansardă și terasă, undeva pe mîna stîngă. Parchează: tocmai ai ajuns la pensiunea-mamă, unde se află recepția și restaurantul. Dacă alegi să te cazezi în satul de vacanță, trebuie să urci dealul din spatele pensiunii, vreo cîteva sute de metri de drum îngust și abrupt printr-o pădurice de pini, pînă la iazul care este epicentrul complexului de vile și căsuțe din lemn.

Dotări: Sînt disponibile vreo 150 de locuri de cazare în camere care au, și sus, și jos, cam aceleași dotări standard: TV, minibar, Wi-Fi, baie cu duș, uscător de păr, halat de baie, papuci; diferența notabilă e că cele de jos nu sînt recomandate claustrofobilor, care ar putea face instant o criză cînd le vor vedea dimensiunile. Dotările complexului sînt foarte diverse: ai acces de la sauna, piscina cu apă sărată și terenul de tenis/minifotbal cu nocturnă pînă la zonele de pescuit și călărie. Desigur, nu la toate în același timp și nu la aceleași prețuri, care sînt…

Prețuri: …destul de mari pentru nivelul economic al orașului. Exemplu: 200 de lei pe noapte camera twin, jos, 1.000 de lei vila de patru apartamente, sus (preț pentru închirierea pe minimum două nopți). La restaurant, un fel principal preparat, zic ei, din ingrediente bio e 20-25 de lei, o supă/ciorbă cam 8 lei, o bere Stella Artois 6 lei.

Ambianță: De bungalow de munte, izolat și liniștit. Asta cînd nu-ți urlă odraslele vecinilor de cameră fix în ureche, pentru că locul ăsta pare a fi preferat în special de familiile cu copii hiperactivi, pe care nu-i poți lua în concediu fără să stai non-stop cu ochii pe ei ca pe butelie. Tații cazați aici au găsit, însă, soluția: îi trimit pe puști cu mami, să călărească un ponei, sau le montează o rachetă în mînă și o minge de fotbal la picior pe terenul de sport alăturat, iar ei se întorc liniștiți la berile lor.

(articol publicat în Cațavencii nr. 39/168 din 1 octombrie 2014)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.