Revelion low cost, la all-exclusive

Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

E mijlocul lui decembrie și, bineînțeles, nu știți încă unde veți petrece Revelionul. Nu discutăm aici cu cei care și-au rezervat deja revelioane exotice în Bahamas sau Bulgaria, nici cu cei care supralicitează pînă la sold out, an de an, pensiunile și hotelurile de fițe de pe Valea Prahovei; vorbim cu oameni normali, cu bugete roase pe la buzunare de criză, care s-au săturat de revelioane acasă, cu soacra și televizorul, pe stradă, cu maidanezii, sau gen nuntă, la restaurant. Să trecem, deci, în revistă cîteva alternative inedite pentru un revelion low cost memorabil:

*Într-un refugiu montan. Dacă vă grăbiți, se mai găsesc încă locuri, la preț modic (cam 250 lei de fes pachetul care include cazarea pentru trei zile și o masă festivă), în vreo cabană mai izolată; la rubrica situată în sudul paginii v-au fost sugerate, de-a lungul timpului, diverse posibile destinații. Revelionul la refugiu e recomandat doar pentru munțomanii disperați, care se trezesc abia pe 31 decembrie că n-au unde să se ducă. Avantaj major: cazarea e gratis. Pe lîngă oala cu sarmale și damigeana de vin din rucsac, mai ai nevoie doar de un topor. De ciopărțit lemne de foc sau de arătat vreunui urs insomniac care vrea să facă Revelionul cu tine.

*În Vamă, la gazdă. Pe lîngă că e ieftin (același pat pe care dădeai astă-vară o poală de bani, acum e la super-reducere), un revelion la mare e la fel de cool ca rafalele de vînt care bat dinspre larg. Varianta asta va fi apreciată de singuratici (Vama e pustie, eliberată de roiurile de cocalari care vara nu dorm) și de amatorii de nudism, care se pot desfășura fără teamă de spectatori (ce mai, pozele cu tine pe plajă aprinzînd artificii printre oameni de zăpadă, îmbrăcat doar în beteală, sînt de colecție!).

*În tren, în drum spre celălalt capăt al țării. Dacă închiriați împreună cu gașca un compartiment într-un tren de noapte, odată cu transportul, ați rezolvat și cazarea. De exemplu, un bilet dus-întors București-Satu Mare, la clasa a II-a, costă vreo 200 de lei; faceți check-in-ul în 2012, seara, în Gara de Nord, treceți în Anul Nou pe undeva între Rupea și Sighișoara și, în 2013, dimineața, coborîți din vagon în Cel Mai Mare Sat. Pînă după-amiază, cînd vă veți reîmbarca pentru încă o noapte de chef, aveți timp de sorcovit prin zonă; cu multă palincă, desigur, conform tradiției. În prețul standard, CFR vă poate oferi, bonus, și niște surprize: căldură lipsă și/sau un sejur în Bărăgan, în trenul înzăpezit pe cîmp – ocazie unică de a lungi petrecerea pînă la Revelionul pe vechi.

(articol publicat în Cațavencii nr. 49/76 din 12 decembrie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.