Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Bîlea Cascadă

Cabana Bîlea Cascadă, Făgăraș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Bîlea Cascadă, Făgăraș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Coborînd Transfăgărăşanul pe versantul nordic, spre DN 1 Brașov-Sibiu (attention à la tête: pe anumite porțiuni, cad bolovani și se circulă pe o singură bandă), ajungem în scurt timp la Cabana Bîlea Cascadă (practic, mai mult motel decît cabană), aflată chiar lîngă stația telecabinei care urcă la Bîlea Lac.

Adresa: Pe Valea Bîlea, în poiana de sub cascada Urlătoarea Bîlei. Altitudine 1.234 m.

Căi de acces: DN 7C – Transfăgărășan, kilometrul 130.

Dotări: 69 de locuri în camere cu două/trei paturi și două apartamente. Cablu TV, grup sanitar propriu, balcoane. Restaurant și terasă cu vedere la cascadă.

Prețuri: 150 lei dubla în regim single, 170 lei dubla, 220 lei tripla, 300 lei apartamentul (mic-dejun în valoare de 15 lei inclus; tarife de vîrf de sezon, valabile în perioada 14.07 – 26.08).

Ambianță: De fapt, nu ne interesează să ne cazăm aici, pe vremea asta caniculară, cînd într-un cort pus la umbră e mult mai răcoare decît între patru pereți. Am oprit doar ca, ocolind tarabele cu tot felul de suveniruri bio, de casă (șosete și căciuli din lînă, brînză, ochelari de soare, cîrnați, bîte de baseball, șorici, cutii de table/șah, șuncă, papuci), să-i facem o vizită Urlătoarei Bîlei (cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o cădere de 60 m; 45 minute, marcaj punct roșu), care, ca orice gazdă respectabilă, ne primește în prag cu apa sa rece ca gheața și dulceața murelor din rugii de pe margine.

(articol publicat în Cațavencii nr. 31/58 din 8 august 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.