Spații de cazare la mare înălțime. Hotel Bisser, Bansko

Hotel Bisser, Bansko, Bulgaria. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hotel Bisser, Bansko, Bulgaria. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

În episodul de astăzi, dedicat schiorilor obsedați să prindă în week-end-ul ăsta închiderea sezonului de schi la Bansko, facem o mică excepție la rubrica de drumeții autohtone și căutăm o cazare la bulgari, pentru o Drumeție ca la майка acasă.

Adresa: Strada El Tepe nr. 16, Bansko. Altitudine 925 m.

Căi de acces: E83, via Sofia, sau E85 Veliko Tărnovo-Plovdiv. Distanțele sînt egale (de la Ruse, ai de mers cam 500 km), dar prima variantă, care cuprinde și o bucată de autostradă, e cea mai rapidă. Odată intrat în Bansko, urci strada care lasă pe stînga bancomatul din fața Poștei (nu uita să scoți niște leva: plata cu cardul nu e peste tot acceptată) și parchezi, cîteva sute de metri mai sus, în fața Hotelului Bisser.

Dotări: 20 de camere cu TV, duș și balcon cu vedere spre vîrfurile înzăpezite ale Munților Pirin. Acces gratuit la saună și net (ambele cu servicii la fel de lente).

Prețuri: 36 leva (18 euro) dubla cu mic dejun inclus. Chiar mic: doar ochiuri cu șuncă și cafea/ceai. Pentru o cină la fel de frugală (salată shopska, sticlă de cabernet Boyar), în salonul cu șemineu și fîntînă stilizată de lîngă recepție, donezi 13,50 leva.

Ambianță: Deși Bisser este catalogat ca hotel de două stele, atmosfera de aici e una de pensiune familială (fiica e recepționeră, mama bucătăreasă, tatăl șofer). Avantajul său major e poziționarea centrală, aproape de telecabina spre pîrtii, de strada principală și de puzderia de mehana, tavernele bulgărești în care se mănîncă bine și (relativ) ieftin.

(articol publicat în Cațavencii nr. 14/92 din 10 aprilie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.