Pe timpul infotrip-ului de o săptămînă în Ammouliani, am fost cazat la Sunrise, un hotel de trei stele corecte care are o atmosferă familiară cum nu prea întîlnești prin alte părți. Dacă primirea caldă, prietenească, te-ar duce cu gîndul că hotelul este un upgrade de pensiune de familie, n-ai greși prea mult: în recepție lucrează aproape non-stop numai proprietarii, Nikitas, mama, surorile și cumnatul lui.
Locul: Sunrise e unul dintre primele hoteluri ale insulei. Construit în pantă, pe colina principală, cea cu biserica, are trei intrări (una prin spate, dinspre mare, traversînd curtea interioară inundată de o bogată varietate de flori, una prin față și alta prin laterala clădirii cu două niveluri, în formă de L) și trei ieșiri (aceleași).
Dotările: 121, camera de la etaj pe care am împărțit-o cu colegul Răzvan de la revista lunară Tour.ist, e o triplă spațioasă și luminoasă cu mobilier modern, baie cu șampoane și prosoape schimbate zilnic, semnal Wi-Fi foarte bun, aer condiționat silențios, televizor LED (pe care nu l-am deschis nici măcar o dată), copertină rulabilă peste balconul cu vedere, din profil, spre mare și spre străduța care coboară în port. La capitolul dotări exterioare, în afară de curtea-grădină menționată, în care, după perdelele de gard viu, dacă ești mai iute de picior, poți găsi o masă liberă la care să-ți bei cafeaua de dimineață sau berea de seară, mai există și o miniplajă semisălbatică la care ajungi coborînd, vreo douăzeci de metri, treptele abrupte din spatele hotelului.
Prețurile: După cîte am aflat de la Penny din recepție, camerele costă între 60-75 de euro dubla și 75-90 de euro tripla, micul dejun inclus, în funcție de poziția lor față de mare, și, în sezon, sînt aproape toate ocupate.
Ambianța: Superliniștită. Singurele momente de ușoară agitație pe holuri se trăiesc dimineața, cînd cameristele sînt la programul de curățenie și se servește micul dejun (la prînz și cină se mănîncă exclusiv pe la multiplele taverne de pe strada principală, aflată vreo sută de metri mai încolo – hotărîre luată de comun acord în asociația de promovare turistică locală, organizatoarea infotrip-ului, în care sînt membri cam toți furnizorii de cazare și masă de pe insulă), în sala intimă de lîngă lobby și pe terasa ei acoperită de balcoane, aflată sub nivelul străzii (v-am spus că hotelul e construit în pantă). Bufetul abundă în alimente sănătoase: măsline de toate felurile, fructe proaspete, cereale, semințe, iaurt, miere și cîteva sortimente de plăcințele calde furnizate, probabil, de vecinul Alexandros, patiseria cu cuptor cu lemne de peste drum.
(articol publicat în Cațavencii nr. 39/374 din 3 octombrie 2018)
Be the first to comment