Spații de cazare la mare înălțime. Blue Green Bay Hotel, Panormos

Blue Green Bay Hotel, Panormos, Skopelos, Grecia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Blue Green Bay Hotel, Panormos, Skopelos, Grecia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Locul: În Panormos, un mic resort de vile și case de vacanță împrăștiate în jurul golfulețului Blue Green Bay sau cocoțate pe stînci, prin pădurea de pini, aflat la 16 kilometri de Skopelos Town, capitala insulei grecești Skopelos, lateral dreapta, cum te uiți la Marea Egee, e un hotel de trei stele care arată fabulos. Nu atît el, cît zona în care a fost construit, în 2009: dacă te uiți spre plajă, ești la mare, dacă te întorci cu spatele la apă, ești la munte; de pe terasa-restaurant la care se servesc, în regim bufet, mesele principale, ai vedere spre un peisaj care te lasă cu gura căscată și furculița pe masă. Blue Green Bay Hotel are doar 16 camere și apartamente cu balcon dispuse pe două niveluri, toate cu fața spre mare, la vreo 50 de metri de linia țărmului. Dacă ți se pare că apa verzui-albastră a mării (marcă înregistrată a locului) este prea departe, fă un salt în piscină: e atît de aproape, încît poți să sari din balcon direct în bazin.

Prețurile: Un sejur de șapte zile cu mic dejun la Blue Green Bay, în sezon, costă cam 700 de euro de persoană (zbor charter, transferuri cu autocar/feribot și taxe de aeroport incluse), dar, cu early booking prin agenția de turism românească parteneră a hotelului, tariful mai poate scădea. Pentru cine-i hotărît să vină în vacanță aici, asta ar fi varianta optimă de rezervare: la o capacitate de cazare atît de mică, gradul de ocupare are mereu tendințe de a sări peste 100%.

Oamenii: Relaxați. Pe șezlonguri, lîngă piscină sau sub umbreluțele de pe plajă, în beach bar-ul alăturat, cu un cocktail sau o bere în față, privind marea și ascultînd absent muzica în surdină a complexului. Notabil, în zonă erau foarte puțini români, adică doar…

Ambianța: …noi, cei nouă jurnaliști care ne-am oprit să mîncăm de prînz, la masa de sub un platan imens. Singura chestie ușor deranjantă a fost vîntul care, uneori, bătea de-ți lua cartoful din farfurie. Ei, exagerez nițel (totuși, oricît de ferm le-am ancorat pe masă, tot am rămas fără șervețele). Ce să zic, dacă aș fi avut de ales, m-aș fi mutat fără să clipesc din camera de 5* în care stăteam în Skopelos Town la Blue Green Bay Hotel. Într-un hamac atîrnat de doi pini, lîngă barul de la intrarea pe plajă.

(articol publicat în Cațavencii nr. 24/204 din 17 iunie 2015)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.