La Piraţi, berea se downloadează pe ritmuri rock

Terasa La Pirați, Vama Veche. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Terasa La Pirați, Vama Veche. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Unde: În Vama Veche, cum cobori bulevardul, imediat pe stînga. La Piraţi e singurul loc din Vamă care încă ţine steagul sus la capitolele rock, motoare şi plete în vînt. De ceva timp, Piraţii au un bîrlog şi-n Bucureşti, undeva pe lîngă Foişor.

Cine: În cei opt ani de existenţă ai barului, rockeri din toată ţara şi-au făcut stagiul de vară aici. Există chiar veterani care au fost în Vamă, dar n-au văzut marea pentru c-au înţepenit sub steagul cu cap de mort de la Piraţi. Crazy shit! Atmosfera e tovărăşească: de la masă la masă, peer-to-peer, fete şi băieţi share-ează frenetic beri în reţea, dînd din cap pînă ameteşti tu.

Cum: Bănci de lemn, plasă pescărească, pereţi din stuf placaţi cu mesaje lăsate pentru posteritate; pe undeva, tre’ să fie şi harta cu comoara. Se cîntă, se mosh-eşte, se bea pînă la stat în cap sau dormit sub masă. Aici nu se dă nimeni cu barca, dar se cade frecvent cu banca.

Cît: „Şurubelniţa“ −10 lei, tequila la metru (10 shot-uri) − 45 lei, Black Tonic Vodka − 12 lei. Cel mai mare succes îl are, însă, berea. Presupun că, în spatele tejghelei, patronul a dosit o făbricuţă de Ursus (5 lei paharul). Serios. E posibil.

Muzică: De la folk la black şi retur, trecînd prin toate metalele, feroase sau neferoase. Dacă ai vreo preferinţă, se rezolvă; nu uita însă să donezi ceva cutiuţei cu fonduri de solidaritate de pe bar. Totul e să nu ceri O-Zone sau Holograf.

WC: Follow your nose. Are apă curentă şi o bucată de oglindă, deci e foarte bine. Bonus: în anticamera cu chiuvetă, poţi să socializezi intim cu vreo gagică care-şi aşteaptă rîndul la una dintre cele două cabine mixte. Prin „intim“ nu înţeleg mare lucru.

(articol publicat în Cațavencii nr. 11 din 7 septembrie 2011 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.