Spații de cazare la mare înălțime. Pura Vida Sky Hostel, București

Pura Vida Sky Hostel, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pura Vida Sky Hostel, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Unul dintre hostelurile bucureștene din Centrul Vechi frecventate de backpacker-ii cu buget de călătorie calculat în principal pentru bere e Pura Vida Sky Hostel care, pe lîngă paturi, are atașat și un bar, pe acoperiș.

Locul: Pe Smîrdan, 7, peste drum de Banca Națională, într-o clădire cam distrusă cu intrarea de pe terasa restaurantului din față, mă înființam acum ceva timp, ca să plătesc…

Prețurile: …25 de lei, pentru o bere în barul-anexă menționat și un pat în dormitorul de zece locuri de la ultimul etaj (4), unde i-am avut colegi de cameră pe…

Oamenii: …Carlo, un italian din Bologna venit prin Erasmus la niște studii de Medicină și Yasin, un turc în drum spre Arad, căruia i-am arătat pe hartă unde-i Gara de Nord.

Ambianța: Cazarea mea la Pura Vida s-a transformat, fără să-mi fi propus asta inițial, într-un sejur de două zile uimitor din mai multe motive. Succesiunea de evenimente ușor halucinante a început în prima seară, cînd mă întorceam de la duș cu prosopul înfășurat turban pe cap: după ce, la dus, trecusem printr-o bucătărie pustie, la întors, m-am pomenit într-o aglomerație de cofetărie care servește clătite gratis: o mulțime de oameni veseli venise buluc la evenimentul FB Dutch Pancake Party al olandezului Robin. La cheful care a urmat clătitelor aruncate în aer (și a ținut pînă în zori, pe terasa barului), am (re)întîlnit doi sud-americani fabuloși: chilianul venit cu o bursă de studii la București, după ce învățase, în trei ani, la el acasă, să vorbească perfect românește, și extravagantul columbian cunoscut cîteva zile mai devreme, în Brașov, la Promenade Hostel.

Dimineață, la check-out, asistînd în bucătăria-sufragerie la o discuție interesantă între o tip și o tipă foarte simpatici, am intervenit cu o replică apreciată de amîndoi și am fost invitat la un mic dejun în trei, la Caru cu Bere. Așa i-am cunoscut pe Tamara din Arkansas și pe Yanal din New York, ambii americani de origine iordaniană; Tamara umbla hai-hui prin lume, trăind clipa, Yanal, îndrăgostit de București, după trei luni în echipa de filmare a unui thriller de serie B turnat la Buftea, voia să-și cumpere casă în România, unde, pentru prima dată în viață, după mulți ani de călătorie prin lume, s-a simțit acasă. A urmat o zi plină împreună, care a continuat preț de cîteva beri în Harley, niște whisky, la Yanal, pe care l-am parcat, ostenit, în patul apartamentului închiriat La Fîntîni, și, o sticlă de vin, în doi, mai pe seară, înapoi la Pura Vida, unde am mai dormit o noapte. Clandestin, în patul din camera Tamarei.

(articol publicat în Cațavencii nr. 30/416 din 31 iulie 2019)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.