Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Bîlea Lac

Cabana Bîlea Lac, Făgăraș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Bîlea Lac, Făgăraș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Vorbim astăzi despre o cabană cu pretenții de hotel ***, deci cu prețuri corespunzătoare. N-ar fi nici o problemă, dacă termopanele albe, blănurile de pe pereți și sictirul personalului nu s-ar asorta cu kitsch-urile vîndute melteanului de Transfăgărașan la tarabele de pe marginea șoselei.

Adresa: În căldarea glaciară Bîlea, pe malul iezerului cu același nume. Altitudine 2.034 m.

Căi de acces: Cu mașina, pe DN 7C – Transfăgărașan (vara). Cu telecabina, de la Bîlea Cascadă (permanent, însă doar dacă permit condițiile meteo și numărul minim de solicitanți – 10).

Dotări: Cinci camere cu două paturi, patru camere cu trei paturi, trei apartamente cu baie proprie, frigider, televizor, telefon, uscător de păr, internet wireless. Restaurant amenajat în stil rustic, terasă, room service, închiriere ATV și snowmobil. Ice Hotel, din decembrie pînă în aprilie.

Prețuri: 260 lei camera dublă, 100 lei patul suplimentar. Friptură de porc cu cartofi prăjiți – 26,50 lei, file de păstrăv prăjit în unt cu paste, sos de lămîie și legume – 55 lei/150 g.

Ambianță: Cum spuneam și ceva mai sus, Cabana Bîlea Lac e un fel de Bamboo alpin mai scăpătat, teleportat, cu tot cu prețuri, fițe și chelneri nesimțiți, din Mamaia. N-o să vezi cazîndu-se aici, vara, oameni cu rucsac, pregătiți pentru ture pe crestele din jur; doar maneliști care au venit cu Q7-le la munte sau pensionari străini care fac turul României și se păcălesc spărgînd aici bugetul de călătorie.

(articol publicat în Cațavencii nr. 30/57 din 1 august 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.