Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Podragu, Făgăraș

Cabana Podragu, Făgăraș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Podragu, Făgăraș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

De săptămîna asta se redeschide Podragu, cabana făgărășeană situată la cea mai mare altitudine care, din noiembrie pînă în mai, e în hibernare. Cam ce atmosferă era sezonul trecut prin zonă, citiți mai la vale.

Adresa: În apropierea crestei principale a Făgărașului, pe versantul nordic, în căldarea glaciară Podragu, lîngă lacul omonim. Altitudine 2.136 m.

Căi de acces: Urcare din Victoria, pe Valea Arpașului via Cabana Turnuri (triunghi roșu, 8-9 ore). Coborîre din creastă, de la stîlpul indicator din Șaua Podragului (triunghi roșu, 20-30 minute).

Dotări: 100 locuri în camere cu 6-18 paturi situate la parterul și etajul clădirii principale sau în anexă. Termopane, grup electrogen, toalete cu apă curentă. Evident, doar rece.

Prețuri: Variabile (între 35 și 45 lei locul) și, la mîncare, cam condimentate (rețete de cantină la scoruri de restaurant cu ștaif: ciorbă/supă la plic – 12 lei, mazăre cu carne din conservă – 20 lei, cafea – 8 lei, bere la doză – 12 lei).

Ambianță: În week-end-uri, e aglomerat ca-n gară, de Sărbători: se doarme chiar și în sala de mese. Dacă nu respecți regulile stricte ale casei (Te-a prins ploaia? Dezbracă-te afară că uzi podeaua!, Nu pune rucsacul pe pat!, Nu comenta serviciile/prețurile!), cabanierei îi sare rapid muștarul; rebelii aleg să campeze lîngă lac, printre măgarii-șerpași cu care se face aprovizionarea. A, la dotări trebuia trecută și groapa de gunoi din spatele cabanei.

(articol publicat în Cațavencii nr. 21/48 din 30 mai 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.