Rock’n Regie. Bere ieftină, muzici grele

Rock'n Regie bar, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Rock'n Regie bar, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Unde: Cel mai tînăr bar rock bucureștean (a împlinit de curînd un an) locuiește, așa cum îi spune și numele, în Regie, la parterul unei viluțe vopsite într-un verde crud, cu terasă în curte. Acces din parcul Politehnicii, printr-o spărtură în gard aflată aproape de intrarea dinspre Splai; dacă vii cu mașina, după restaurantul Shorley, prima stradă la dreapta. Spațiu micuț, dar inspirat amenajat: steaguri, afișe și postere cu monștri sacri pe pereți, scenă minusculă într-un colț, panou de onoare cu diverse bilete la concerte celebre.

Cine: Sloganul “Barul tău de rock” se adresează direct clienților fideli, studenți din campus care semnează zilnic condica de prezență. La intrare, te împiedici frecvent de motoarele membrilor Free Riders, un club de bikeri înfrățit cu barul. Ultima dată cînd am fost în R’nR, unul dintre ei parcase înăuntru, chiar lîngă masă.

Muzică: Cam orice fel de rock, de la hard și heavy la industrial, thrash sau doom. Cere piesele preferate, nu te sfii: vei fi servit prompt, fără privirile strîmbe sau plictisite ale DJ-ilor de prin alte locuri. Miercuri seară e karaoke cu melodii la alegere, din playlist-ul casei sau din folderul de pe stick-ul personal al vocalistului; în week-end, se întîmplă periodic concerte cu trupe din underground, al căror număr de fani se potrivește la fix cu dimensiunile reduse ale barului.

Cît: Prețurile sînt croite pe măsura buzunarelor mici/sparte: Noroc – 3,5 lei, Beck’s – 4,5 lei, Stella – 5,5 lei. Pentru cei care rămîn pînă tîrziu pe metereze, cafea (4 lei) și sendvișuri diverse (5,5 lei).

WC: Surprinzător de curat și înmiresmat: miroase a floră montană, nu a floră intestinală, ca în budele crîșmelor rock care se respectă.

(articol publicat în Cațavencii nr. 18/45 din 9 mai 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.