Spații de cazare la mare înălțime. Vila Agnes, Borsec

Vila Agnes, Borsec, jud. Harghita. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Vila Agnes, Borsec, jud. Harghita. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Dacă ți-ai propus să te rupi cîteva zile de trepidația orașului, o idee bună e să te duci la Borsec, capitala apei minerale românești. Și a liniștii absolute. Și a vilelor vintage. Exemplu: Vila Agnes.

Adresa: Borsec, strada Rotunda, nr. 3. Altitudine aprox. 900 m.

Cum ajungi: Puțină atenție, vă rog, că e un pic mai complicat, chiar și cu GPS-ul e posibil să te rătăcești: cum vii dinspre Toplița, în Borsecul de Jos, faci stînga în prima (și singura) intersecție, urci pe sub viaduct și ajungi în centrul Borsecului de Sus. De aici, treci pe sub poarta din lemn, mergi pe aleea centrală a stațiunii pînă se bifurcă, faci dreapta, apoi traversezi un podeț spre o pereche de vile. Agnes e aia mai colorată, pe care scrie Vila 45.

Dotări: De trei margarete: baie cu duș, frigider și (pentru cei care și-au lăsat smartphone-ul acasă) televizor, telefon.

Prețuri: 60 de lei dubla, 70 de lei tripla matrimonială cu pat la etaj pentru junior. Masa se servește în regim self catering, în bucătăria de la parter, adică dacă ți-ai adus de-acasă, dar o cafea la micul dejun primești și din partea casei.

Ambianță: Aer proaspăt, zăpadă curată, liniște: nimic nu-ți agresează nasul, ochii sau urechile. Pîrtia e la vreo 800 de metri de pensiune, dar pentru a fi pornită instalația e nevoie de minimum zece schiori și asta se întîmplă mai mult în week-end. Pînă cînd se adună oamenii ăștia, bagă niște vin fiert (3 lei) la restaurantul de lîngă pîrtie; oricum, sînt șanse mari ca să-ți iei schiurile la spinare și să urci pe picioare.

(articol publicat în Cațavencii nr. 9/87 din 6 martie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.