Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Brădet, Padiș

Cabana Brădet, Padiș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Brădet, Padiș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

De fapt, Cabana Brădet, vedeta episodului de astăzi, e o mică pensiune din Apuseni cu ambiții de complex turistic, bază de plecare în excursii la spectaculoasele fenomene carstice (peșteri, chei, cascade) ale zonei: Izbucul Ponor, Cetățile Ponorului, Cheile Galbenei, Avenul Borțig, Ghețarul Focul Viu, Peștera Vîrtop.

Adresa: Pe Platoul Padiş, în Parcul Natural Apuseni. Altitudine 1.300 m.

Căi de acces: Din DN 76 Beiuș-Oradea, dreapta în Sudrigiu, apoi pe DJ 763 pînă în Padiș, via Pietroasa. Sau, din DN 1 Cluj-Oradea, stînga în Huedin, apoi pe traseul combinat DJ 108C (Huedin-Răchițele) – DJ 763 (Răchițele-Ic Ponor-Padiș).

Dotări: 30 de locuri în camere cu 2-4 paturi și la mansardă, restaurant-bar, loc de joacă pentru copii.

Prețuri: 135 lei – camera cu două paturi, 180 lei – camera cu patru paturi. Tarife de vîrf de sezon; în acest moment, un pachet de week-end, trei zile / două nopți cu demipensiune, costă 190 lei de persoană.

Ambianță: Lăsînd la o parte atracțiile naturale ale locului, motivul principal al acestei recomandări îl veți înțelegeți, domnilor, abia acum, cînd veți afla numele sub care e cunoscută clienților fideli pensiunea Brădet: La Butoaie. Exact, cu doar 50 de lei pe noapte, puteți închiria un butoi de 10.000 litri, doar pentru dumneavoastră, pînă a doua zi dimineață. Din păcate, nu plin cu vin, ci cu aer: imensul poloboc e amenajat pentru dormit (ușă, fereastră, două paturi, măsuță, bec, radiator electric). Dar visele/visurile bahice sînt garantate.

(articol publicat în Cațavencii nr. 37/64 din 19 septembrie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.