Spații de cazare la mare înălțime. Vila Old Cars, Cristian

Vila Old Cars, Cristian, jud. Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Vila Old Cars, Cristian, jud. Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

La pensiunea asta cristiană am ajuns cu totul întîmplător, într-o sîmbătă de mijloc de august, puțin înainte de prînz: eram la Rockstadt Extreme Fest, la Rîșnov, și doi amici hunedoreni ai vecinului de cort, care, pe perioada festivalului, au fost cazați aici, ne-au rugat să facem pe taxiul pînă la gara din Brașov, unde aveau de prins un tren spre Deva. Cît au strîns ei niște bagaje împrăștiate prin toată camera și au făcut check-out-ul, am avut timp suficient să studiez în detaliu proprietatea.

Adresa: În Cristian, pe strada principală, comună cu DN 73 Brașov-Rîșnov, pe partea dreaptă, cum mergi spre Brașov, în a doua jumătate a localității, aproape de ieșire, uite-te după…

Dotări: …o poartă din fier forjat deschisă spre o curte largă, cu alee asfaltată și peluză îngrijită. În capătul gazonului, departe de traficul șoselei, e o viluță P+1+M care are toate dotările exterioare (grătar, loc de joacă pentru copii, balansoar, hamac, mese de grădină) și interioare (sufragerie mare, la parter, scară interioară, șase camere cu mobilier modern, TV LCD și baie cu duș, la etaj și mansardă) pe care te aștepți să le găsești la o casă de vacanță construită la munte în ultimii ani. Dotările care fac net diferența față de concurența din zonă sînt, însă, cele două mașini de epocă, un Austin Morris din 1934 și un Citröen din 1954, parcate în șopronul creat prin prelungirea acoperișului.

Prețuri: 400 de lei, ora de plimbare cu una din mașinile de colecție (da, știu că asta-i prima chestie la care te-ai gîndit – cît ar costa să dai o tură cu un automobil de pe vremea (stră)bunicului – și nu, nu conduci tu), 100 de lei, noaptea de cazare în camera cu balcon de la mansardă, din care…

Ambianță: …beneficiezi de o vedere directă spre livada din spatele vilei. Și de o audiție foarte bună, dinspre camera alăturată: dimineața, patul și doamna cuplului vecin le dădeau băieților o deșteptare foarte matinală.

(articol publicat în Cațavencii nr. 36/216 din 9 septembrie 2015)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.