Spații de cazare la mare înălțime. Hotel Draga Maria, Predeal

Hotel Draga Maria, Predeal. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hotel Draga Maria, Predeal. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Dacă stai zi și noapte timp de două luni într-un singur loc, nu se mai cheamă c-ai fost cazat turistic – e deja domiciliu. Și totuși, stimați turiști care-o să căutați o cameră prin Predeal, dați-mi voie să vă prezint cartierul general al Taberei între munți” 2017, Hotelul Draga Maria.

Locul: Un hotel-cabană relativ nou, construit în ultimul deceniu, cu 20 de camere de două-cinci paturi dispuse pe două etaje și mansardă. Adresa exactă e Calea Rîșnoavei, 49: venind dinspre București, la intrarea în oraș, faci stînga pe DN 1, pe drumul spre Rîșnov, și, după vreo doi kilometri, te oprești vizavi de Sanatoriul de nevroze. La care, în week-end-urile verii, ca șofer în traficul bară la bară al coloanei care unește Pîrîul Rece cu Predealul, îți vine să te internezi.

Dotările: Hotel-cabană, da: dotări de trei stele, cu tot ce înseamnă asta, de la LCD la prosoape și-napoi, plus feeling de cabană: pîrîu care trece prin curte, pădure la marginea proprietății, terasă și foișor din lemn, spațiu pentru foc de tabără. Și, bineînțeles, panou de cățărare și tiroliană, dotările temporare ale taberei (adică nu vă așteptați să mai găsiți jucăriile astea pe-acolo).

Prețurile: 160 de lei/dubla. Toată vara au intrat clienți în curte, căutînd cazare și plecînd dezamăgiți că nu sînt locuri.

Oamenii: Crina, manager, nea Mircea, meșterul casei, nea Ilie, om-orchestră – ospătar-șofer-recepționer, doamna Rodica, Gabi, Andrei, chelneri atenți și serviabili, sectorul bucătărie (în special, chef-ii Gabi și Cătă, niște oameni faini din ale căror mîini ieșea o mîncare foarte gustoasă), toți au făcut, împreună cu ghizii, o super-echipă.

Ambianța: Draga Maria a fost acasă, în vara asta, pentru peste cinci sute de copii, zeci de profesori și vreo douăzeci de ghizi, fie că se întorceau din drumeție sau excursie, fie că reveneau după cîteva zile de rezolvat chestii (ghizii). O atmosferă veselă, de joacă de copii, a plutit mereu în aer. Noi, ghizii, locuiam într-o anexă lipită de hotel: un apartament de trei camere, pe două niveluri, parter și etaj, cu sufragerie/bucătărie comună, acolo unde, în timpul săptămînii, se țineau ședințe și, duminica, în pauza dintre serii, cînd ne plecau copiii, aveam și noi voie să bem un pahar de vin sau o bere, la un joc de Alias sau Dixit, după ce toată săptămîna consumaserăm doar apă. Singura mică/mare problemă (depinde de urgență): hotelul e la vreo patru kilometri de centrul Predealului și, în week-end, nu veneau taxiuri. Pentru că, prin parcarea de mașini de pe DN 1 și DN 73, n-aveau pe unde trece.

(articol publicat în Cațavencii nr. 36/319 din 13 septembrie 2017)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.