Spații de cazare la mare înălțime. Hotel Parajd, Praid

Hotel Parajd, Praid, jud. Harghita. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hotel Parajd, Praid, jud. Harghita. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Mai exact, episodul de astăzi ar fi trebuit să se numească “Spații de cazare la medie înălțime pentru tratamente la mare adîncime”, fiindcă e dedicat fumătorilor care și-au propus o cură de curățare a plămînilor în aer de salină. Și, în special, bucureștenilor care locuiesc în apartamente cu ferestre spre bulevard.

Adresa: În Praid, județul Harghita, peste drum de Poștă, la vreo 200 de metri de intrarea în mina de sare. Altitudine aprox. 550 m.

Căi de acces: DN 13A, de la Odorheiu Secuiesc prin Corund (37 km) sau de la Reghin via Sovata (53 km); DN 13B, de la Gheorghieni prin Pasul Bucin (51 km).

Dotări: Specifice de hotel **. 62 de locuri în 26 de camere cu 1-4 paturi, pizzerie, terasă, restaurant.

Prețuri: 90 de lei dubla fără mic dejun. Pentru sejururi mai lungi, tariful pe noapte scade (5-10 nopți: 80 de lei; peste zece nopți: 70 de lei).

Ambianță: De remarcat ospitalitatea localnicilor, care te întîmpină cu pîine (cu cartofi, proaspătă, la brutăria de peste drum de clădirea administrației salinei – 3,80 lei/kg) și sare (în toate sortimentele posibile, mai ales de baie – 15 lei găletușa de plastic de 5 kg –, la tarabele înșirate pe străduțele adiacente intrării în mină). Accesul în galeria aflată la 120 m de suprafață se face cu autobuzul și costă 20 de lei/adult (elevii și copiii – 12 lei). Dacă încă nu v-ați convins că Salina Praid merită vizitată, un ultim amănunt: în subteran există o Galerie a Vinurilor (35 de lei degustarea a cinci soiuri), la care vă puteți trata de toate afecțiunile posibile.

(articol publicat în Cațavencii nr. 6/84 din 13 februarie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.