Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Omu, Bucegi

Cabana Omu, Bucegi. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Omu, Bucegi. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Mai exact, episodul acesta ar trebui să se numească “Spațiul de cazare la cea mai mare înălțime din România” pentru că, din mai pînă în noiembrie, cît e deschisă, Cabana Omu oferă clienților săi satisfacția asta, de a dormi în construcția aflată la cea mai mare altitudine din Carpați.

Adresa: În Bucegi, pe vîrful Omu. Altitudine 2.507 m.

Căi de acces: Din Sinaia, pe marcaj bandă albastră pînă la Cabana Piatra Arsă, apoi pe bandă galbenă via Cabana Babele (cca 8 ore). Din Bușteni, prin Valea Cerbului (bandă galbenă, 5-6 ore). Din Predeal și Rîșnov via Cabana Mălăiești (bandă albastră, 7-8 ore). Din Bran, prin Șaua Țigănești (bandă roșie, 6-7 ore) sau pe la vîrful La Scară (triunghi galben, 7-8 ore).

Dotări: 48 de locuri în dormitor comun și în camere cu 2-12 paturi la etaj. Bucătărie și bufet deschise pînă la ora 22.

Prețuri: 5-35 lei/loc, în funcție de unde dormi: pe izopren, în sala de mese, sau în camera cu două paturi. Ceai – 3 lei, omletă simplă – 6 lei, cîrnați cu piure – 16 lei.

Ambianță: Vara, cabana e aglomerată – în principal, cu pantofari veniți cu telecabina Bușteni-Babele –, așa că o rezervare prealabilă este călduros recomandată. Nu vă bazați pe cazarea la stația meteo (este permisă doar în cazuri de forță majoră; nu insistați: omul riscă să fie dat afară) sau la cort (vîntul ți-l transformă instant în parapantă). Și nu uitați să puneți în rucsac bidonul cu apă: singura sursă e bufetul cabanei (0,5 l – 6 lei), dar și asta seacă rapid.

(articol publicat în Cațavencii nr. 34/61 din 29 august 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.