Spații de cazare la mare înălțime. Mitsis Galini Resort & Spa, Kamena Vourla

Mitsis Galini Resort & Spa, Kamena Vourla, Grecia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Mitsis Galini Resort & Spa, Kamena Vourla, Grecia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Săptămîna trecută, de marți pînă joi, press trip-ul Aerotravel 2017 a fost cazat pentru două nopți la Mitsis Galini Resort & Spa,…

Locul: …cel mai tare hotel din Kamena Vourla, micuța stațiune la Marea Egee din est-centrul Greciei. Un fel de Casa Albă cu două etaje, întinsă pe țărm la vreo cîteva zeci de metri de plajă și construită în stil neoclasic; impresia inițială de wow se păstrează intrînd, pe lîngă pian, în lobby-ul elegant ca o sală de bal. La check-in, după ce mi s-a repartizat camera 511, cît sînt eu de bun la orientare turistică, tot am trăit o mică aventură pînă să ajung la ea: urcat în lift pregătit să apăs butonul 5, am constatat surprins că sînt disponibile doar trei butoane (0, 1, 2) și m-am trezit căutînd etajul 5 la etajul 2. După un retur la recepție, mi-am amintit că hotelul are doar două etaje și am dibuit drumul cel bun: trebuie ajuns la etajul 1, mers pe hol în stînga pînă spre capăt, de unde se mai urcă niște trepte, în dreapta, spre camerele care încep cu 500. Numerele nu sînt inscripționate pe ușă, ci pe o casetă luminoasă încastrată în podea, în dreptul fiecărei uși. La început, pînă îți iei reperele, o să-ți cauți camera de parcă ai pierdut ceva pe jos.

Dotările: De cinci stele. 511 e o cameră de familie cu copil: are un king bed mare cît un baldachin de cuplu regal obez și un pat de dimensiuni normale pentru prințesă/prințișor, TV LED cu diagonală de 80 cm, baie complet utilată, ferestre cît ușa de la balcon, măsuțe și scaune de admirat peisajul, dinăuntru și de-afară. Munțomanului din mine i-a fost jenă să-l deranjeze pe king bed și a dormit în patul juniorului.

Prețurile: Camera asta, doi adulți plus copil 2-12 ani, închiriată pentru șapte nopți, acum, la început de iunie, costă, la agenție (care e partener exclusiv al hotelului), 595 de euro, micul dejun, cina și accesul la spa-ul cu apă termală incluse. Deci, cu doar 300 de euro de persoană majoră, ești boier de cinci stele pentru o săptămînă (nu vă mai povestesc cam ce bunătăți se pot trage în farfurie, dimineața și seara, din vitrinele bufetului generos al restaurantului Magnolia de la parter: poate citiți revista într-o pauză, la muncă, și mă înjurați de foame).

Ambianța: Intrarea principală și parcarea sînt în spate, în partea dinspre munte; fața dă spre mare, după ce trece de piscina cu șezlonguri din cocheta grădină mediteraneană plină cu palmieri – cîțiva pași după poarta decupată în gardul viu și ești pe plaja de peste stradă. Din balconul lui 511, dacă mă uitam în stînga, eram la munte, dacă mă uitam în dreapta, eram la mare.

(articol publicat în Cațavencii nr. 21/304 din 31 mai 2017)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.