Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Nora, Păltiniș

Cabana Nora, Păltiniș, jud. Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Nora, Păltiniș, jud. Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Săptămîna asta, rubrica locativă de închirieri pe termen scurt și foarte scurt vă prezintă varianta ieftină de cazare în Păltiniș, pentru studenți, pensionari, angajați cu salarii întîrziate și alte categorii de t(u)riști veseli.

Adresa: La vreo 500 m de centrul vechi al Păltinișului, lîngă stația de plecare a telescaunului pîrtiei Oncești. Altitudine 1.435 m.

Căi de acces: În Sibiu, la sensul giratoriu din centru, faci stînga, rulezi cam 30 de km și, cînd dai de mulțimea de schiori de la Arena Platoș (ăia care traversează năuci strada), nu te oprești: mai ai de mers încă vreo 3 km. Pentru cei veniți cu nașu’: din gara Sibiu se ia autobuzul 22 pînă la capăt.

Prețuri: Cabana, o clădire veche cu camere de 2-6 paturi, funcționează în regim de hostel: 35 de lei locul în cameră cu baia pe palier. Cuplurile mai retrase pot rezerva o dublă cu toaletă, gen garsonieră confort 2 (100 lei/noapte). Dacă ți se pare că te-a costat prea puțin cazarea, diferența o achiți în barul de la recepție (o bere Golden Brau la sticlă e 6 lei) sau în restaurantul cu mobilier de epocă (cca anii ’70), mirosuri de cantină și prețuri de ****.

Ambianță: Roagă-te să te nimerești vecin (sau chiar coleg) de cameră cu o grupă de studente în vacanță, altfel e o liniște/tristețe de sanatoriu. Dacă stai pe partea cu ferestrele spre pîrtie, nici n-ai nevoie de televizor (oricum inexistent): dimineața te trezești cu emisiunile de meteo, sport și starea traficului, toate difuzate în același timp. Bine, cine merge la munte și se plînge că n-are televizor în cameră merită să fie flagelat cu cablul de alimentare de la laptop. Și premiat, apoi, pentru consolare, cu un sejur într-un refugiu montan.

(articol publicat în Cațavencii nr. 4/82 din 30 ianuarie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.