Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Babele, Bucegi

Cabana Babele, Bucegi. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Babele, Bucegi. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Subiectul episodului de azi ar fi intrat liniștit și la rubrica “Nerecomandarea săptămînii”: datorită telecabinei care-i varsă în prag tone de pantofari, Babele nu mai e de mult timp o cabană de munte. Ar trebui rebranduită Cîrciuma Babele, pentru că de vreo 20 de ani, de cînd a fost preluată ostil de la montaniarzi, s-a transformat într-un loc dedicat banchetelor, majoratelor, cumetriilor, tăierilor de moț cool. Cu vreo zece grade mai cool decît jos, în orașele petrecăreților.

Adresa: Pe platoul Bucegi, lîngă stația de telecabină. Altitudine 2.206 m.

Căi de acces: Din Bușteni, pe Valea Jepilor via Cabana Caraiman (cruce albastră; 3,5-4 ore). Din Sinaia, pe traseul Cota 1400 – Cabana Vîrful cu Dor – Cabana Piatra Arsă (bandă roșie + bandă galbenă; cca 5 ore).

Dotări: 108 locuri în camere cu 2-12 paturi. Bufet-restaurant. Lumină electrică, apă curentă, încălzire centrală, gresie, termopan.

Prețuri: 30 lei/loc în camerele cu 4-12 paturi, 80 lei/loc în camera dublă fără grup sanitar propriu, 100 lei/loc în camera dublă cu toaletă proprie. Ceai – 3 lei, vin fiert – 5 lei (300 ml), ciorbă de perișoare – 7 lei.

Ambianță: Cocalari îmbrăcați caracteristic, în trening sau ca pentru plajă/grătar, țoape urcate pe tocuri și progeniturile lor care umblă teleleu pe platoul Bucegilor. Toată lumea asta ignoră senin pancartele de acces interzis dincolo de gardurile care împrejmuiesc Sfinxul și Babele, ca să le călărească pentru poza de Feisbuc aferentă.

(articol publicat în Cațavencii nr. 35/62 din 5 septembrie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.