Domenii schiabile mici și mijlocii: Harghita-Băi (II)

Harghita-Băi, jud. Harghita. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Harghita-Băi, jud. Harghita. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Data trecută v-am dat întîlnire tot în Harghita-Băi, în fața patinoarului. Sper că nu m-ați căutat prea mult: înfrigurat și flămînd, mi-am parcat foamea la împinge-tava de la parterul cabanei Hargita – aia de lîngă pîrtia principală, cu schiuri înfipte în zăpada de la intrare. După o evoluție completă (din program: supă de gulaș – 8 lei, cîrnați pe varză călită – 16 lei, bere Harghita – 3 lei), putem pleca spre celelalte puncte de atracție ale stațiunii:

Patinoarul. Tarife: între 10 și 20 lei în funcție de oră; închiriere patine – 10 lei. Merită vizitat. Mai ales pentru bufetul de lîngă porțile de hochei, unde un pahar de vin fiert e doar 3 lei (pentru șoferi, doamne și copii: ceai, ciocolată caldă – 2 lei).

Balu Adventure Park. Balu? S-ar putea să fie un ciudat mix unguresc între Baloo din Cartea Junglei și Forrest Gump, pentru că, pe banner-ul de la intrare, un urs vesel aleargă încurajîndu-se: Go, Balu, go!. Oricum e pentru genul Mowgli (trasee de cățărare între copaci cu platforme la cîțiva metri de sol, pe scări din frînghie și tiroliene), nu pentru vreun Kaa leneș cu ochi tulburi care a exagerat cu vinul fiert de la bufetul patinoarului.

Snowtubbing. Părinții pot scăpa pentru o vreme de odrasle plantîndu-le pe gogoașa de zăpadă: o cameră de cauciuc tractată pe o rampă pînă la punctul de plecare într-un traseu asemănător celui de bob (2,50 lei o tură, 20 lei zece ture). Copilul va fi terminat de plăcere: puteți să-l lăsați liniștit la snowtubbing, ca pe un palton la garderobă, și să-l luați de acolo la plecare.

(articol publicat în Cațavencii nr. 5/32 din 8 februarie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.