Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Silva, Ciucaș

Cabana Silva, Ciucaș, România. FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)
Cabana Silva, Ciucaș, România. FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)

Continuăm serialul de cabin reviews util montaniarzilor uituci, care n-au pus cort și sac de dormit în rucsac, sau sinistrați, în căutare de adăpost în caz de furtună/avalanșă. Sau de întîlnire cu ursul. Recomandarea de azi: Cabana Silva din Masivul Ciucaș.

Adresa: Pe platoul alpin de sub Culmea Gropșoarele-Zăganu, puțin mai jos de Stația Seismică. Altitudine 1.300 m.

Căi de acces: Din Cheia, pe traseul bandă galbenă care taie serpentinele unui drum grav accidentat (1,5 ore). În week-end, cocalari cu SUV-uri sau ATV-uri urcă aici pe roți; din fericire, se cazează la motelul manelist Muntele Roșu, situat la o distanță sanitară față de Silva.

Dotări: Cabana e, practic, un minicomplex turistic: pe lîngă clădirea principală, cea care adăpostește doar administrația, sala de mese și bucătăria aferentă, s-au aciuat 14 căbănuțe din lemn dotate cu cîte două/patru paturi, măsuță, veioze și calorifer electric. Toaletele, aflate într-un corp separat, sînt curate și, culmea, au și apă, și săpun.

Prețuri: 65 lei/noapte căsuța cu două locuri. Selecțiuni din meniul amabilului cabanier-bucătar Sorin Bucurescu: ciorbă de văcuţă (7 lei), piept de pui la grătar cu garnitură (14,50 lei), clătite cu gem (4 lei), cafea (3,50 lei).

Ambianță: Silva e ultima stație înainte de ascensiunile spre vîrfurile Ciucaș (1.954 m) și Zăganu (1.817 m), deci e mai mereu aglomerată cu călători care urcă sau coboară. Dar un cui în care să-ți atîrni polar-ul la uscat se găsește oricînd, fără rezervare.

(articol publicat în Cațavencii nr. 10/37 din 14 martie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.