No Oscar, just Hollywood

Hollywood, SUA. FOTO: George Jiglău-Gherghe
Hollywood, SUA. FOTO: George Jiglău-Gherghe

Cititorul nostru fidel George Jiglău-Gherghe, un canadian din Galați cu o bogată experiență turistică prin State, este, în ediția de săptămîna asta a rubricii, corespondent special Cațavencii la Hollywood.

Holiday Inn & Suites Hollywood, în care am stat (pe puncte, nu pe bani), are parcare (două nopți – 44 dolari) cu valet și e la opt minute de mers pe jos de Walk of Fame. Statuia de ceară a lui George Clooney din holul hotelului te invită să vizitezi muzeul Madame Tussauds, aflat la două uși distanță de celebrul Kodak Theatre. Tot acolo este și Chinese Theatre, în fața căruia aproape toată lumea încearcă să calce în pantofii și mănușile vedetelor: la steaua lui Michael Jackson a trebuit să aștept vreo cinci minute ca să fac o poză fără pietoni.

Ce vezi pe TV la Oscar-uri în exteriorul teatrului e total diferit de imaginea de la fața locului, care față primește un facelift serios înainte de eveniment. Indivizii costumați și/sau mascați de pe Walk of Fame sînt cam săriți de pe fix: unii se cred a fi chiar personajele respective. Ori sînt fani înfocați, ori duși bine cu duhul (sincer vorbind, e cam același lucru). Foarte mulți homeleși; poate și din cauza temperaturilor relativ OK pentru dormit în cort tot timpul anului. Poți să-ți iei propriul Oscar acasă, la un preț rezonabil (5 dolari), de la magazinele de suveniruri. Inscripționat cu ce nominalizare vrei: de la Best SonBest DadBest Doctor la Best Nimeni…

Turul de oraș cumpărat online a fost un rip-off: 259,56 $/două persoane (vizită la Universal Studios inclusă). Ne-au lăsat o oră pe jos la The Grove și juma’ de oră la Kodak Theatre. Noroc ca ăsta era, cum am spus, destul de aproape de hotel și-l mai văzuserăm o dată în ziua precedentă, înainte de prînz. Două supe, două rack of ribs și o sticlă cu vin plus tips – 70 dolari, la Saddle Ranch Chop House.

Dacă mergi pe jos pe Hollywood Blvd. către Sunset Blvd. și ții pasul întins vreo oră, ajungi în West Hollywod și, apoi, în Beverly Hills. Unde te poți trezi oricînd cu niște polițiști lîngă tine – pentru că vreunul dintre proprietari i-a chemat – și trebuie s-o ștergi rapid: băieții nu prea știu de glumă. N-am văzut nici o vedetă; cică dai peste ele, complet întîmplător, doar prin supermarket-uri și benzinării sau cînd se iau în serios și fac jogging.

GEORGE JIGLĂU-GHERGHE

(articol publicat în Cațavencii nr. 10/37 din 14 martie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.