Spații de cazare la mare înălțime. Casa Călin, Vama

Casa Călin, Vama, jud. Suceava. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Casa Călin, Vama, jud. Suceava. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Destinația de astăzi se ridică, fără dubii, la altitudinea din titlu: dacă ești cumva invitat la Casa Călin, o pensiune agroturistică bucovineană de patru margarete, pentru un teambuilding, un workshop, o tăiere de moț, ceva, îți recomand călduros să-ți faci bagajele rapid și să te duci.

Adresa: Comuna Vama, județul Suceava. Altitudine cca 600 m.

Căi de acces: DN 17 / E 58 Gura Humorului – Cîmpulung Moldovenesc. După podul peste Moldovița, faci imediat la dreapta, rulezi cîteva zeci de metri, apoi, cînd un indicator te trimite la stînga și dai de o poartă mare din lemn, înseamnă că ai ajuns.

Dotări: 26 de paturi în camere duble și triple, salon cu 40 de scaune pe lîngă mese, şemineu. Terasă, livadă de meri, boltă de viță-de-vie, foișor, balansoar. Există chiar și o sală de conferințe, la etajul unei anexe, dacă te-ai plictisit și ți s-a făcut dor de vreo ședință.

Prețuri: Între 175 și 230 de lei camera cu mic dejun inclus, 45-55 de lei masa principală (două feluri plus desert). Prețurile astea pot părea mari, dar sînt corecte: casa arată într-un mare fel, e amenajată cu gust (decorațiuni și accesorii din lemn lăcuit, farfurii de lut, obiecte vechi). Gust care se intensifică la ora mesei, în bucatele cu specific local. (De încercat, neapărat, preparatele din hribi și ghebe.)

Ambianță: Să zicem că, mahmur încă după cheful din ajun, nu te-ai alăturat celor plecați să viziteze mănăstirile din zonă (Voroneț, Moldovița, Sucevița); acum, că strugurii și merele s-au retras prin sticle și borcane, au căzut frunzele și se așteaptă prima zăpadă, nu mai poți sta pe terasă sau în foișor, fără o haină mai groasă pe tine. Mai bine te tragi lîngă șemineu și te încălzești, pînă se pune masa, cu o cană de afinată.

(articol publicat în Cațavencii nr. 45/123 din 13 noiembrie 2013)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.