Spații de cazare la mare înălțime. Hostel Casual, Brașov

Hostel Casual, Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hostel Casual, Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Locul: La Hostel Casual m-am cazat anul trecut, pe 30 decembrie, în escala brașoveană a călătoriei spre revelionul timișorean (la care n-am mai ajuns, dar asta-i o altă poveste, zisă deja). Nu e departe de centru: dacă vii din Piața Sfatului pe Mureșenilor, traversezi intersecția de lîngă Parcul Central și, după vreo 100 m, o să vezi, pe dreapta, săgeata de pe firma de la poartă care te îndrumă să o iei pe lîngă clădire și să urci scările spre ușa hostelului. Ana, recepționera, m-a repartizat în camera cu opt locuri și stencil-uri cu rockeri celebri pe pereți. Pentru o noapte, adresa mea exactă a fost: Brașov, Hostel Casual, Strada Lungă nr. 8, Mansardă, Camera Rock, Patul Metallica.

Prețurile: 32 de lei. De banii ăștia am primit un pat, un prosop (l-am refuzat, aveam), o hartă (pe care Ana mi-a desenat traseele spre cîrciumile rock ale orașului) și o cafea, în bucătăria de lîngă recepție. Plus o prăjiturică, pe care i-am lăsat-o, cu dedicație, următorului client, gen, waiting cookie.

Oamenii: Eram singurul locatar din Rock Room; Ana și prietena ei, Mara, așteptau a doua zi un grup de polonezi care urma să umple tot hostelul. (Aveam să revin peste două zile, pe 1 seara, și să constat că, într-adevăr, Casual a fost, de revelion, ambasada Poloniei în Brașov.)

Ambianța: Seara începută cu multiple beri în Rockstadt, împreună cu Andrei, amicul localnic, a continuat în camera comună a hostelului, unde ne-am întins la șprițuri/flirturi cu fetele pînă pe la 3 A.M. (două ore înaintea trenului meu de Sibiu).

Breaking News: Textul ăsta era cît pe ce să fie un necrolog: pînă de curînd, informațiile pe surse despre Casual îl dădeau decedat din ianuarie, chiar imediat după vizita mea acolo. Începusem să-mi pun întrebări existențiale despre moartea sa subită, după doar trei ani și ceva de viață. Să i se fi tras de la barul de manele de la parter? Prea puțini clienți, prea mare chiria spațiului? Pînă la urmă, s-a dovedit a fi doar o comă temporară: Casual is back and rocking.

(articol publicat în Cațavencii nr. 17/146 din 30 aprilie 2014)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.