Spații de cazare la mare înălțime. Nomad Backpackers, Cardiff

Nomad Backpackers Hostel, Cardiff. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Nomad Backpackers Hostel, Cardiff. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Patul de hostel rezervat în Cardiff cu vreo cîteva săptămîni în avans de city broke-ul local a supraviețuit întîlnirii cu cele 90 și ceva de kilograme ale mele și trăiește încă, alături de ceilalți cinci colegi ai săi metalici, într-o casă victoriană de pe liniștita străduță Howard Gardens, 11-15, la vreo zece minute de pietonala cu magazine și restaurante din centru.

Locul: Mai exact, în camera 9, de la etajul hostel-ului Nomad Backpackers. E un parter de bunk bed cu vedere la fereastră, care n-a scîrțîit a protest nici un moment, însă…

Prețurile: …ca să mă care în spate toată noaptea, mi-a debitat automat de pe card fix 19,41 lire. Un preț curios, sesizat abia acasă, după ce l-am descoperit pe extrasul de cont.

Oamenii: Celelalte paturi îi aveau de clienți pe Martin, un austriac tinerel din Tirol, și pe Nathan, un tip între două vîrste din Swansea, dar abia într-un tîrziu am realizat că locuiau și împreună cu niște paturi feminine, într-un dormitor mixt: atunci cînd ni s-au alăturat și două studente englezoaice zăpăcite. Zăpăcite și foarte împrăștiate, hainele aruncate prin toată camera putînd sugera unui spectator neutru cadrul unei scene de film romantic. N-a fost cazul, de data asta. Deși, se poate spune că una dintre englezoaice a ieșit mai cîștigată după întîlnirea cu mine, după ce i-am produs o bucurie: dimineață, la plecare, am atenționat-o pe cea care a dormit peste drum de perna mea că și-a uitat portofelul sub pat.

Ambianța: Mai mult casnică, de conversație tihnită, discuțiile din cameră concentrîndu-se pe impresiile de călătorie recentă ale fiecăruia. Ieșit în oraș pînă seara tîrziu, n-a mai fost timp să testez și spațiile comune de la parter: nici canapeaua confortabilă din camera cu TV, raft cu cărți, filme și jocuri, nici biliardul din sala de mese, nici bucătăria mare, generos utilată, ca pentru un concurs de Masterchef. În care, la micul dejun cam subțirel (ceai, cafea, cereale, gemuri), mi-am gătit doar o cană cu lapte, băută afară, în curtea din spate, lîngă masa de ping-pong.

(articol publicat în Cațavencii nr. 3/338 din 24 ianuarie 2018)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.