Spații de cazare la mare înălțime. Pensiunea Gil, Timișu de Sus

Pensiunea Gil, Timișu de Sus, jud. Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pensiunea Gil, Timișu de Sus, jud. Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Continuînd tura montană începută dimineață (mă rog, acum două săptămîni) pe traseul Cabana Sava-Bunloc – Dîmbu Morii – Cabana Piatra Mare, coborîm în forță (a se citi forțat) versantul vestic al masivului Piatra Mare pe marcaj bandă albastră și, pe seară, după un scurt popas lîngă panoul explicativ al Cascadei Tamina, intrăm victorioși (idem, osteniți) în Timișu de Sus. În noaptea asta avem cazare la Pensiunea Gil.

Adresa: Șoseaua Națională, nr. 47. Altitudine cca 850 m.

Căi de acces: DN 1. După vreo 500 de metri de la intrarea dinspre Brașov, traversezi de pe stînga pe dreapta și te uiți după o clădire cu etaj, terasă și doi ciobănești apatici.

Dotări: De trei margarete: TV, mobilier modern, balcon, baie spațioasă. Net-ul wireless are semnal suficient de puternic ca să-ți verifici mail-urile și de pe budă.

Prețuri: 80 de lei dubla; bere Skol – 4 lei, cafea – 4 lei. Se poate și mînca, dar ar fi păcat de sendvișurile alea meșterite aseară, puse în frigider, uitate, recuperate în ultimul moment și plimbate atîția kilometri.

Ambianță: Dacă stai pe partea cu șoseaua, e indicat să nu uiți geamul sau ușa de la balcon deschise, altfel o să ai toată noaptea coșmaruri cu traficul de pe DN 1 (recomandare inutilă în cazul munțomanilor care au călărit toată ziua traseele din zonă, beneficiarii unui somn din lemn masiv). Dimineață, la cafea, înainte de plecarea în tură, poți primi o pălincă din partea casei. De la nenea Gil, proprietarul, un tip foarte amabil cu clienții echipați cu bocanci, rucsac și curaj să atace munții infestați de urși din spatele pensiunii.

(articol publicat în Cațavencii nr. 22/100 din 5 iunie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.