Spații de cazare la medie înălțime. Hanul Codreanu, Oituz

Hanul Codreanu, Oituz, jud. Bacău. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hanul Codreanu, Oituz, jud. Bacău. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Pentru cei care au trecut din greșeală de pagina de turism și de hanul covăsnean din episodul anterior și au luat-o mai la vale prin pasul Oituzului, avem o propunere de loc de popas în vecini: Hanul Codreanu, versiunea băcăuană ceva mai populară și mai puțin cosmopolită a castelului pietrarului italian Anselmo amenajat ca han de ungurii din Oituzul de Covasna.

Adresa: Comuna Oituz, județul Bacău. Altitudine cca 600 m.

Căi de acces: DN 11 (E 574) Brașov-Onești. Hanul Codreanu e, practic, un complex turistic de odihnă/reculegere/distracție la marginea drumului, undeva între localitățile Hîrja și Ferestrău, pe partea stîngă a serpentinelor care duc spre Onești.

Dotări: Terasă, bar, restaurant, parcare pentru autocare și TIR-uri, salon de nunți. Pe bune, nu-i o referire ironică la cabina camioanelor: există, în stînga hanului, o clădire cu peluză, foișoare și grătar în față, special destinată acestui scop. Mai mult decît atît, pe dreapta, gard în gard cu hanul, e și o biserică, așa că, dacă pe drum v-a venit brusc ideea să vă căsătoriți, aveți aici toate serviciile.

Prețuri: Și nici nu vă costă prea mult: țuică – 5 lei / 100 ml, mici – 2,50 lei/buc., bere – 4 lei (tacîm low cost, pentru șoferi lefteri și mirese fără pretenții) sau meniul zilei – 16 lei (varianta de fițe, pentru cupluri mai mofturoase). Camera matrimonială e doar 50 de lei pe noapte și e disponibilă, probabil, și cu ora, pentru ceremonii nupțiale consumate rapid.

Ambianță: Mezanplas-ul e pregătit: nuntașii (călătorii diverselor curse de autobuz dintre Moldova și Transilvania) sînt non-stop aici, iar muzica populară moldovenească care se revarsă din boxele terasei creează o atmosferă aparte, de nuntă autentică, de țară.

(articol publicat în Cațavencii nr. 43/121 din 30 octombrie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.