Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Mălăiești, Bucegi

Cabana Mălăiești, Bucegi, România. FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)
Cabana Mălăiești, Bucegi, România. FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)

Începem acum, odată cu sezonul munțomănesc de primăvară, o serie de recenzii de cabane și refugii montane pentru amatorii de excursii alpine la all inclusive: aer tare, apă rece, de izvor, și cazare cu mai multe stele pe firmament decît toate hotelurile lumii. Subiectul de astăzi este Cabana Mălăiești, una dintre cele mai vechi în branșă (născută în 1882), prima construcție turistică din Bucegi.

Adresa: Pe versantul nordic, sub creasta Padinei Crucii, cu vedere la Bucșoiul Mare. Altitudine 1.720 m.

Căi de acces: Din Rîșnov, de lîngă Uzina Electrică, pe traseu bandă albastră (cca 4 ore); dinspre Bușteni, pe poteca cu marcaj triunghi roșu pînă la Pichetul Roșu, apoi pe bandă roșie (cam 6 ore); din Predeal spre cabana Diham, pe poteca marcată punct roșu care se varsă în traseul care vine din Bușteni (aprox. 3 ore).

Dotări: 100 paturi în camere cu 3-14 locuri. Sală de mese cu self-catering din rucsac sau de la ghișeul cabanierului, bude stil patru pereți în pădure.

Prețuri: 30 lei/pat. Pentru flămînzii nepregătiți, fără sendvișuri sau conserve la ei: omletă cu cașcaval (7 lei), tochitură cu mămăligă (10 lei), bere Ciucaș (5 lei), vin fiert (5 lei), ceai (2 lei).

Ambianță: Clienți veseli, repede vărsători de acorduri folk din chitară. Dacă pentru a doua zi aveți planuri de vitejie – să vă întîlniți cu Omu (2.505 m), de exemplu –, e recomandat să scurtați programul artistic. Și să nu beți mai mult de două (hai, trei) beri.

(articol publicat în revista Cațavencii nr. 9/36 din 7 martie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.