Restaurante europene: Zanzibar Cafeteria, MSC Fantasia

Zanzibar Cafeteria, MSC Fantasia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Zanzibar Cafeteria, MSC Fantasia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

De la Il Cerchio D’Oro, restaurantul select în care am cinat în prima seară pe MSC Fantasia și săptămîna trecută la rubrica de recomandări, trecem astăzi pentru celelalte mese ale zilei, în Zanzibar Cafeteria, un restaurant cu autoservire întins pe jumătate din Puntea 14 permanent aglomerat, în care, în anumite momente, odată intrat pe ușă, te pomenești antrenat într-un imens furnicar uman, parte a unei mișcări browniene de sute de guri fămînde care mișună continuu cu tava în mînă în căutarea mîncării preferate și, apoi, a unui loc liber unde să-și consume prada.

Deschis non-stop pentru apă, ceai, cafea și cu program de masă de la 6 a.m. la 2 a.m. (seara tîrziu e disponibilă doar o zonă de Make your own sandwich), acest bufet cu decorații tribale și atmosferă de cantină internațională cuprinde și bistroul L’Africana, un spațiu de consum ceva mai mic situat în prelungirea celui principal, cu mese desfășurate pe partea din spate a navei, lîngă ferestre – într-o dimineață, am mîncat aici un mic dejun cu ochii mai mult pe siajul lăsat de vas decît pe feliile din farfurie. Zecile de metri de vitrine calde sau reci sînt niște expoziții culinare complete, cu exponate sub formă de supe, sosuri, fripturi, paste, deserturi; există, desigur, și mîncare de fast-food (cartofi prăjiți, burgeri, hot-dog, pizza proaspătă, făcută chiar în fața ta), dar și bar de salate, pentru vegani, dolofani în cură de slăbire și alți oameni cărora nu le e foame. Un corn al abundenței all inclusive, nerecomandat bulimicilor, din care poți să balotezi pe tavă fără restricție oricîte porții dorești: dacă ceva se termină, picolii completează locurile goale cu rezerve din bucătărie. Nota de plată ai achitat-o deja în avans, odată cu biletul croazierei.

Zanzibar Cafeteria este, deci, locul perfect în care să faci binging. Mai corect zis, binge-eating și binge-drinking, nu binge-f***ing-ul, pardon, binge-watching-ul din reclama cu adolescenți fugiți de-acasă. Singura chestie pe care aș fi semnalat-o în condica de sugestii și reclamații a stabilimentului, dacă ar fi existat așa ceva, e că, pe lîngă dispenserele de gel igienizant de la intrare, poate că ar trebui instalate, pe sensul de ieșire, și niște automate care să livreze pastile pentru (in)digestie.

P.S. Băutura nu este inclusă în ofertă. Dacă vrei altceva decît apă sau suc de dozator, te așezi la coada din fața barului și pregătești 5 euro pentru un pahar cu bere. Sau doar cardul de îmbarcare pe care scrie codul magic 431. Dar despre asta, mai pe larg, în episoadele următoare.

(articol publicat în Cațavencii nr. 23/254 din 8 iunie 2016 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.