Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Lacul Vulturilor, Siriu

Cabana Lacul Vulturilor, Siriu. FOTO: Silviu Panțâru
Cabana Lacul Vulturilor, Siriu. FOTO: Silviu Panțâru

În episodul de astăzi, hălăduim nițel prin munții Buzăului și ajungem pe seară la Lacul Vulturilor (de cînd populația de vulturi a scăzut, prin emigrare sau spor natural negativ, numele mai potrivit e Tăul sau Lacul fără Fund, cum îi mai spun localnicii). Chiar dacă vremea e frumoasă și locul perfect pentru întins cortul, recomandarea rubricii e să evitați camparea și să încercați o cazare la cabana din apropierea lacului: în afară de urșii agresivi de la știri, prin zonă circulă mistreți la fel de bucuroși de oaspeți.

Adresa: În masivul Siriu, pe malul Lacului Vulturilor. Altitudine 1.420 m.

Căi de acces: Din Băile Siriu, pe traseul Valea Bradului – Vîrful Bocîrnea (1.657 m) – Poarta Vînturilor (marcaj punct roșu, cca 4 ore). Din Gura Siriului, prin Valea Milea (triunghi albastru, 4-4,5 ore).

Dotări: Două camere cu sobă, curte largă, împrejmuită, masă, bănci, izvor la cîteva minute.

Prețuri: Nu există nici un fel de tarife oficiale pentru că…

Ambianță: …stabilimentul e o cabană de vînătoare a Romsilva, cu circuit închis, în administrarea Ocolului Silvic Nehoiașu, și, teoretic, ai nevoie de aprobare de la șefii din Buzău pentru a te caza aici. Practic, se poate rezolva local o aprobare, completînd o cerere cu dop. Cînd pădurarul nu-i acasă, ai scăpat de birocrație: te poți adăposti în anexa cu priciuri special amenajată pentru montaniarzii nevoiți să înnopteze în zonă. Singura condiție e să lași refugiul exact în starea în care l-ai găsit. Minus eventualele gunoaie ale chiriașilor precedenți.

(articol publicat în Cațavencii nr. 39/66 din 3 octombrie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.