Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Piatra Mare (update 2013)

Cabana Piatra Mare. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Piatra Mare. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

În martie 2012, cam prin episodul 4 al serialului, colegul Mihai Buzea ne prezenta, în premieră, cabana Piatra Mare. Acum vreo două săptămîni, în drum spre vîrf, am făcut o escală scurtă acolo pentru un update 2013 și, în lipsa domnului Attila, cabanierul, coborît în oraș pentru aprovizionare, ne-am conversat cu singurii lui chiriași, un cuplu de munțomani cititori.

Adresa: În Poiana Șurei de Piatră, în proximitatea vîrfului Piatra Mare. Altitudine 1.629 m.

Căi de acces: Din multiplele variante de traseu, am ales să urcăm din Timișu de Jos pe ruta Dîmbul Morii – Canionul 7 Scări – Alte 777 de trepte prin pădure pînă la cabană (bandă galbenă, 3,5-4 ore).

Dotări: 14 paturi la mansardă, panouri solare, loc de pus cortul – doar pentru amatorii de întîlniri nocturne cu ursul. Apropo, WC-ul e cam departe, după ruinele vechii cabane.

Prețuri: Aceleași din momentul vizitei lui Mihai: cazare – 35 de lei, bere la doză – 6 lei. Alte selecțiuni din oferta alimentară: ceai (2,50 lei), biscuiți (2,50 lei), ciocolată Poiana (6 lei).

Ambianță: De gospodărie montană liniștită (sală de mese curată, poze vechi pe pereți, colecție de felinare, mușcate la fereastră, scară cu papuci spre dormitorul de la etaj). Intrarea se face printr-un hol-magazie pe ușa căruia sînt afișate regulile casei: nu ești cazat fără rezervare prealabilă, nu se doarme în sala de mese, stingerea se dă la orele 23. Cît am făcut noi o pauză de sendviș în fața cabanei, a apărut/dispărut rapid în/din zonă un alt posibil viitor client: un motociclist care ne-a salutat din mers, accelerînd pe poteca spre vîrf.

(articol publicat în Cațavencii nr. 21/99 din 29 mai 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.