Spații de cazare la mare înălțime. Casa Cioca, Tîrgu Ocna

Casa Cioca, Târgu Ocna, jud. Bacău. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Casa Cioca, Târgu Ocna, jud. Bacău. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Pentru cei care, data trecută, au stat la Slănic Moldova și și-au prelungit sejurul de tratament în zonă, trecînd de la apa izvoarelor minerale la aerul sărat din salina Tîrgu Ocna, săptămîna asta, avem o cazare rustică, la o pensiune agroturistică locală: Casa Cioca.

Adresa: Tîrgu Ocna, strada Poieni, nr 46. Altitudine 440 m.

Căi de acces: DN 12A Onești-Comănești. Fii atent la indicatorul de ieșire din Tîrgu Ocna: cînd ai dat de el, înseamnă că trebuie să semnalizezi stînga ca să intri pe poarta pensiunii. Dacă vii cu trenul, semnalizează dreapta și coboară la halta Cireșoaia, prima stație după Saline: de aici, mai e cam un kilometru pînă la destinație.

Dotări: De două margarete/mere. Din șosea intri direct într-o mică livadă de meri; înainte de a urca în cameră, te poți relaxa pe banca așezată între pomi sau la masa de pe terasă, printre ghivece cu flori.

Prețuri: 50 de lei dubla cu TV și duș. O țuică, la prînz, și o cană cu lapte, la micul dejun, vei primi din partea casei.

Ambianță: De familie, ca la bunica de la țară. Punctul forte al gazdelor e mîncarea, gătită după rețetele bucătăriei moldovenești clasice, din ingrediente fără ambalaj cu cod de bare (hribi din pădurea din spatele casei, legume de grădină și carne de pui care aleargă cît aleargă prin curte, între stiva cu lemne de foc și butucii de viță-de-vie, dar pînă la urmă tot lîngă usturoi, în ceaun sau pe grătar, ajunge). Singurul dezavantaj: dacă vrei să dormi mai mult dimineața, nu poți dezactiva cocoșii și păsărelele ciripitoare de pe pervaz.

(articol publicat în Cațavencii nr. 13/91 din 3 aprilie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.