Spații de cazare la mare înălțime. Vila Ryana, Sinaia

Vila Ryana, Sinaia, jud. Prahova. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Vila Ryana, Sinaia, jud. Prahova. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Nu, Rihanna nu și-a cumpărat încă vilă în Sinaia, cum ați putea crede, citind titlul în mare viteză: Ryana, cu y și un singur n, după cum a insistat să precizeze domnul Popa, proprietarul pensiunii cu acest nume, e nepoata dumnealui, ceva mai puțin celebră. Și prima parte a parolei de la wireless (cele patru caractere finale nu le pot face publice: sînt convins că există o groază de cyber-teroriști care abia așteaptă să oprească în fața pensiunii și să se conecteze la Net pentru atacuri asupra serverelor SRI – glumă, domnu Maior!).

Adresa: Calea Prahovei nr. 15, Sinaia. Altitudine cca 880 m.

Căi de acces: DN 1. După ce ai intrat în Sinaia dinspre București, dacă dai de Penny, înseamnă că ai trecut deja de Vila Ryana. Trebuie să faci dreapta, deci, în parcarea supermarket-ului, să întorci și să numeri înapoi casele de la trei la unu, pînă la clădirea aia mare cu două etaje și mansardă care e acum pe mîna ta stîngă, cea cu care te pregătești să semnalizezi oprirea.

Dotări: Șapte camere de două și trei paturi cu baie proprie, bucătărie, la parter, grătar, în curte. Papuci, prosoape, TV, balcon (dacă ai norocul să stai la etajul 1).

Prețuri: Pensiunea asta e una dintre cele mai ieftine cazări decente din Sinaia (70 de lei dubla, 90 de lei tripla; 50 de lei, în regim single), comparabile la preț cu fostele cabane montane ale zonei, actualmente transformate în hoteluri de lux sau închise. Dacă ți-ai planificat, de exemplu, să rămîi peste noapte la Cabana Valea cu Brazi, ultima cazare munțomănească de la Cota 1.400, o să constați cu tristețe că și asta e foarte închisă (pentru renovare“, după cum scrie pe poartă); singurele variante rezonabile, în afară de aia de dormit la cort, cu ursul, sînt ori să urci pînă la 2.000, la Cabana Miorița, ori să cobori la vreo pensiune din Sinaia, pentru că o noapte la Hotelul Alpin te costă cam cît o săptămînă la cabană.

Ambianță: Vila Ryana e recomandată, totuși, doar celor care sînt vecini acasă cu o intersecție foarte circulată: fereastra de la capătul cu perne al patului e la doar cîțiva metri distanță de traficul de pe DN 1.

(articol publicat în Cațavencii nr. 40/169 din 8 octombrie 2014)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.