Spații de cazare la mare înălțime. Hotel Coroana de Aur, Bistrița

Hotel Coroana de Aur, Bistrița. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hotel Coroana de Aur, Bistrița. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Dacă ai oaspeți străini care insistă să reconstituie călătoria de acum vreo 130 de ani prin Transilvania a avocatului englez Jonathan Harker din romanul lui Bram Stoker și să-i facă o vizită Contelui Dracula, pentru maximă autenticitate, e musai să bifezi în traseu și un popas de noapte la Coroana de Aur, hanul bistrițean menționat în carte.

Adresa: Strada Piața Petru Rareş nr. 4, Bistrița. Altitudine 370 m (la etajul 4).

Căi de acces: DN 17 Vatra Dornei-Dej. Cum intri în tîrg dinspre Pasul Tihuța, la prima răspîntie, îi strigi vizitiului să facă stînga spre centru, apoi să tragă pe dreapta, și te pregătești să cobori din caleașcă în fața intrării.

Dotări: 109 odăi cu răsuflători de aer rece, lavoar cu apă caldă și bulbuci, flașnetă cu zeci de còmedii, ladă cu gheață pentru butelci cu diverse lichide, serviciu iute de răvașe cu porumbei călători fără sîrmă.

Prețuri: 40 de galbeni dubla cu ospăț dimineața inclus. Dacă n-ai galbeni, hangiul acceptă plata și cu euro sau plastic.

Ambianță: De loc intrat în istorie. Nu numai în cea romanțată a vampirilor și vîrcolacilor, ci și în asta ceva mai recentă, a fotbalului românesc: clienții cu abilități paranormale cazați aici pot auzi noaptea niște fantome care povestesc, pe un ton lugubru, o seamă de legende foarte interesante din folclorul local. Ceva despre un onorabil Lord Jean, senior al unei cooperative cu mulți vasali, perfizi cavaleri în negru, portbagaje pline cu vin de Lechința și multe turniruri cu final așteptat.

(articol publicat în Cațavencii nr. 15/93 din 17 aprilie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.