Spații de cazare la mare înălțime. Plaza 35 Apart-hotel, Sibiu

Plaza 35 Apart-hotel, Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Plaza 35 Apart-hotel, Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

De la Brașov, infotrip-ul ministerului ce păstorea turismul românesc în 2018, de care începusem să vă povestesc data trecută, a continuat pe ruta Bran-Făgăraș-Sibiu și a făcut pauză de noapte la Plaza 35 Apart-hotel.

Locul: Conceptul de apart-hotel e relativ nou în România; într-un eventual dicționar turistic, explicația acestui termen ar fi de cazare pentru oameni de afaceri sau pentru familii înstărite cu copii care se mută cîteva zile în oraș. Noi am stat fără copii și doar pînă a doua zi dimineață, fiecare într-un apartament de două camere lux: dormitor, sufragerie cu canapele de primit oaspeți și chicinetă de făcut sandvișuri sau cafea. Al meu, plasat la etajul 7, pe colț, cu vedere la bulevardul care iese din oraș spre Dumbrava Sibiului, Muzeul Astra, Rășinari – și, dac-o ții tot spre sud-vest, Păltiniș – era, nu mă îndoiesc, la fel ca și celelalte, spațios și decorat foarte modern. Micul dejun de dinaintea plecării ultramatinale (aveam de parcurs în duminica aia un traseu rutier super-obositor: Ocna Sibiului – Muzeul Astra – Bîlea Lac – Valea Oltului – București) ni s-a servit în regim room service, apart-hotelul neavînd pe-atunci restaurant. Motivul pentru care, probabil, pierduse o stea din cele cinci pe care le merita.

Prețurile: Pentru cei interesați de tarife, iată-le pe cele afișate în recepția de la etajul 4, accesibilă cu liftul din holul de la intrarea din spatele clădirii: 79 de euro – city apartment, 87 de euro – business apartment. Care-i diferența dintre ele nu mă întrebați. Presupun că la business, de ăia 8 euro în plus, aveai mai mult loc pentru picioare.

Oamenii: Cum spuneam, cazarea asta premium n-avea restaurant, deci am mîncat în oraș. După cina cu final neașteptat de la Crama Ileana (amănunte într-un text viitor, la rubrica de baruri-restaurante alăturată), micul nostru grup s-a spart, fiecare făcîndu-și programul său de seară. Împreună cu amicul Răzvan, doi dintre oaspeții noștri, estonianca Julia și cehul Filip, și reprezentanta ministerului…

Ambianța: …am căutat în sîmbăta aia foarte ploioasă o masă la una dintre terasele din Piața Mare, găsind-o cu greu (în week-end-ul ăla, în Sibiu, se întîmpla Festivalul Circului și toate cîrciumile din centru erau ocupate), undeva prin zona unde fuseseră culisele scenei la concertul My Dying Bride de la Artmania 2007. Ne-am întors la hotel pe jos. Ploaia se oprise. Își făcuse datoria: spălase de praf trotuarele, care arătau aproape ca unele de oraș vestic.

(articol publicat în Cațavencii nr. 24/513 din 16 iunie 2021)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.