Top 5 baruri rock în care să-ți îneci necazul

The Jack bar, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
The Jack bar, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Există momente, după o zi de căcat la muncă, de exemplu, în care ai nervii țăndări și ai mușca pe toată lumea, iar tot ce-ți dorești e să te faci praf, în timp ce un taraf de lăutari (de preferat, Sepultura) îți cîntă, la ureche, de jale, inimă albastră și pahar spart. În astfel de situații, e indicat să inspiri adînc, să numeri încet pînă la 5 și să intri într-unul din următoarele baruri rock:

*Harley (Lipscani, 82A). Ești în Centrul Vechi, după o primă întîlnire cu o fițoasă care te-a ucis cu aerele ei de prințesă ratată. Ca să-ți speli greața cu niște bere, intri în Harley. Cîteva sticle mai tîrziu, te faci zmeu și o inviți și pe ea. În buncărul de la subsol, unde va asculta, cu dedicație specială, Altar, Slayer și My Dying Bride.

*Rock’n Regie (Gheorghe Ranetti, 23). Barul ăsta de studenți rockeri e specializat în sărbătoriri de restanțe și comemorări de salariu. Dacă ești supărat, ți se recomandă cîteva beri și un album Rammstein, cap-coadă. Dacă ești foarte supărat, o ladă de bere și tot play-list-ul de metale, pînă dimineață.

*Private Hell (Calea Griviței, 91). Clar, ăsta-i locul perfect în care să-ți consumi fanteziile criminale cu șefi și colegi cretini în rolurile principale: cranii, oase, drujbe, thrash, speed, death… ce mai, atmosfera infernală de la birou e reconstituită în detaliu. Numai că aici poți urla liniștit, odată cu vocalistul de la Dope, Die, motherfucker, die!, fără ca să riști apoi să fii concediat.

*The Jack (Sg. Ion Marcu, 23). Te-a tîrît la mall, în Plaza, și te plictisești crîncen, în timp ce ea probează, cu viteza melcului turbat, maldăre de bluzițe și săndăluțe? Soluție: foarte aproape, pe strada de lîngă Lukoil-ul de pe Bulevardul Timișoara, e The Jack, un loc în care, pînă se decide ea (adică fix cînd se închide magazinul), poți să probezi și tu niște beri. Bonus: după cîteva mp3-uri AC/DC, îți vor fi șterse rapid din memorie mpg-urile cu fulărașele și pălăriuțele faunei de mall cu care tocmai te-ai virusat.

*E… varză (Episcop Radu, 28). În cîrciuma asta flower power poți să-ți tratezi, cu niște bere nefiltrată amestecată cu Pink Floyd, astenia de primăvară. Și afecțiunile auditive provocate de mizeriile sonore, gen Radio Zu, ascultate forțat în taxiul care te-a adus pînă aici.

(articol publicat în Cațavencii nr. 15/93 din 17 aprilie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.