Spații de cazare la mare înălțime. Pensiunea Dor de Munte, Pîrîul Rece

Pensiunea Dor de Munte, Pîrîul Rece, jud. Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pensiunea Dor de Munte, Pîrîul Rece, jud. Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Părăsește rapid zona infestată de pantofari din jurul cabanei Trei Brazi și coboară prin pădure, pe marcaj triunghi albastru, ocolind țapinarii cu drujbe și copacii căzuți în potecă, pînă în valea pîrîului Pietrosul. Urcă apoi, de-a coasta, pînă dai de instalația de teleschi a pîrtiei (pe care se mai dau acum doar greieri și bursuci) din spatele hotelului Piatra Craiului. Ești la intrarea în Pîrîul Rece și mai ai de parcurs doar cîteva serpentine pînă la pensiunea Dor de Munte.

Adresa: Pîrîul Rece, nr. 2. Altitudine 1.160 m.

Căi de acces: DN 73 A Brașov-Predeal, cum ieși spre Predeal, pe stînga.

Dotări: Pensiunea e la șosea, chiar în capătul drumeagului care coboară lin panta înverzită, șerpuind printre case de vacanță: o vilă P+2, cu băncuțe, balansoar și ghivece cu flori în față. Bați degeaba la intrare (fiecare client are cheie și regula casei e ca ușa asta să fie permanent încuiată); lasă rucsacul pe o bancă și ia-o frumușel pe lîngă clădire – vreo 30 de metri mai încolo, e barul care ține loc și de recepție.

Prețuri: 100 de lei dubla cu baie și balcon. Pînă se completează formularele de cazare, premiază-te cu un Ursus rece (5 lei), de final de tură.

Ambianță: Cît îți bei berea pe terasa barului, loc de belvedere spre crestele Morarului și ale Pietrei Mari, o să afli de la doamna Alina, gazda, că terenul ăsta superb e o fostă fîneață moștenită de la bunici și că, de cînd a deschis pensiunea, locuiește în căsuța cochetă din vale, lipită de vechiul grajd, păstrat spre aducere aminte. După o cină frugală în bucătăria de la parter, poți digera o seară liniștită pe balcon, la aer curat și rece. Dacă ai hamac, ăsta e locul perfect pentru un somn ca-n copilărie.

(articol publicat în Cațavencii nr. 31/109 din 7 august 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.