Spații de cazare la mare înălțime. Roman Plaza, Roman

Hotel Roman Plaza, Roman, jud. Neamț. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hotel Roman Plaza, Roman, jud. Neamț. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Dacă toate drumurile tale duc vreodată la Roman și se opresc seara acolo, o opțiune de luat în calcul pentru o cazare în micuțul oraș moldovean e Roman Plaza, hotelul de patru stele pe care l-am testat, pentru două nopți și două dimineți, în infotrip-ul de Neamț din primul week-end de noiembrie.

Locul: Chiar în centrul orașului, în piațeta cu biserică și (un fel de) părculeț. Recepția te primește cu aerul elegant al unui mobilier clasic (nu știu dacă Louis XIV, poate Petru Rareș I). Care are rude la fel de stilate și în camera 103, în care am stat eu.

Prețurile: Din ce-am văzut în recepție, tarifele pleacă de la 195 de lei camera single, dar, pentru grupuri organizate, gen teambuilding-uri de vizitat mînăstiri, ziua, și crame, noaptea, se pot negocia niște reduceri, cred.

Dotările: Mulți dintre voi știu mai bine decît mine cum e la patru stele. Și Roman Plaza nu dezamăgește clientul de patru stele, oferindu-i cam tot ce se așteaptă de la această clasificare. Doamna se va bucura de spa – saună, jacuzzi, masaj (plus alte piscine și stabilimente acvatice asemănătoare, de care am citit în pliantul de pe masa din cameră, dar pe care n-am avut nici timpul, nici dispoziția necesară ca să le testez), în timp ce tu te premiezi cu o bere în bar. Sau cu o sticlă de vin în cramă.

Ambianța: De altfel, acolo mi-a plăcut mie cel mai mult: în Crama Ancuței, restaurantul de la subsolul hotelui decorat simplu, fără coarnele și blănurile atîrnate pe pereți de prin alte părți, și cu mult bun gust. Și pe lîngă masă (artizanat autentic local, preșuri-husă care îmbracă lavițe stilizate, lumînări aprinse pe șemineu), și pe masă, prin farfurii și pahare. În special, rubiniul demisec de mare angajament, pe care l-am degustat cu vecinii de scaun pînă am uitat numărul carafelor.

(articol publicat în Cațavencii nr. 46/277 din 16 noiembrie 2016)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.