Locul: Vizavi de unul din mall-urile din Costa Adeje, e un hotel cu o siluetă modernă care are la ultimul etaj un balcon din sticlă ceva mai special, plin cu apă: piscina barului de pe acoperiș, luminată, noaptea, în care, literalmente, simți că ai orașul la picioarele goale. Este GF Victoria, locul care ne-a fost acasă în Tenerife, în fiecare seară a obositoarelor excursii ale zilei.
Dotările: Pentru mine, camera 443 dintr-o aripă laterală a hotelului, ceva mai departe de lift: un mini-apartament de cinci stele superdotat, de la senzorii de lumină ai dulapurilor la accesoriile cosmetice complete din baie, unde există pînă și kituri pentru demachiat, bărbierit, spălat pe dinți, lustruit pantofi. Pînă și șireturi de schimb am văzut.
Prețurile: Din ce-am înțeles de la gazdele noastre, camera asta costă vreo 200-300 de euro pe noapte, în funcție de perioadă și de tipul de client (dacă ești agenție și cumperi angro în avans, mai aproape de limita inferioară, dacă ești persoană fizică și stai doar de azi pe mîine, mai aproape de cea superioară).
Oamenii: Recepționerii de serviciu au fost foarte amabili, de la tipul care ne-a oferit o băutură de bun-venit, la alegere, la tipa care mi-a printat boarding pass-ul zborului de plecare. Dar cea mai drăguță a fost Lara, simpatica nemțoaică de la marketing care ne-a arătat hotelul de la subsol la ultimul etaj și a răspuns prompt la toate întrebările. Mai puțin una. După imensul loc de joacă pentru copii și familiile întîlnite la micul dejun, în sala în care te pierzi pe lîngă tăvile bufetului cald sau rece, ai zice că GF vine de la Grand Family – de fapt, vine de la Grupo Fedola. Am întrebat-o ce înseamnă Fedola, bănuind că e o construcție lexicală din primele litere ale prenumelor patronilor. Surprinsă, n-a știut imediat, dar s-a informat și mi-a lăsat un bilet la recepție: intuisem corect.
Ambianța: Deși nu sînt deloc fanul hotelurilor de lux, nu pot să nu recunosc că GF Victoria e, fără dubiu, unul dintre cele mai tari locuri în care am dormit vreodată. Ce-i cu adevărat remarcabil la hotelul ăsta inaugurat în 2018 e grija pentru mediu și politicile anti-încălzire globală: 90% din energia consumată în hotel e verde. Dacă n-ar trebui să vîslească, ca strămoșii ei, vikingii, ca să ajungă în Tenerife (pentru că, se știe, refuză mijloace de transport care poluează – avioanele cu care vin 99% dintre turiștii insulei), aș vedea-o cazîndu-se aici și pe Greta Thunberg.
(articol publicat în Cațavencii nr. 1/438 din 8 ianuarie 2020)
Be the first to comment