Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Gura Rîului, Zărnești

Cabana Gura Rîului, Zărnești. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Gura Rîului, Zărnești. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Pentru episodul de astăzi al serialului cu locuri de pus capul pe pernă sau rucsac la diverse altitudini, care a împlinit săptămîna trecută șase luni (mulțumim, să vă trăiască și dumneavoastră!), ne deplasăm la Gura Rîului, cabana amplasată la ieșirea din Zărnești și la intrarea în traseele din masivul Piatra Craiului.

Adresa: Pe valea Rîului Mare, la poalele Pietrei Mici. Altitudine 750 m.

Căi de acces: DN 73A, pînă se termină asfaltul şoselei locale spre satul Măgura. 8 km distanță de Bran, 20 km de Poiana Brașov, 24 km de Predeal, 35 km de Sinaia.

Dotări: 48 de locuri în 19 camere cu 2-4 paturi situate pe două etaje; două băi și două dușuri pe fiecare palier. Restaurant cu 100 de locuri, terase acoperite și descoperite, discotecă cu DJ propriu.

Prețuri: 30 lei/loc. Mic-dejun – 10 lei, dejun – 20 lei, cină – 15 lei.

Ambianță: Atmosfera generală e cam comunistă, înțepenită în timp: îți amintește de vremurile cînd stăteai la coadă pentru mici și bere și erai obligat să cumperi și creveți sau hamsii. Clienții obișnuiți ai cabanei-motel sînt copii veniți în tabără și familii de pantofari ajunse în zonă pentru excursii de cules flori de cîmp; cîteodată, cînd condițiile meteo sînt nefavorabile, se mai cazează aici alpiniștii care fac cățărare prin Prăpăstiile Zărneştilor, în cheile Rîului Mare. Pentru marea majoritate a munțomanilor, însă, e doar un loc de parcat mașina, vineri seara, și de băut o bere, duminică după-amiază, la întoarcerea din traseu.

(articol publicat în Cațavencii nr. 36/63 din 12 septembrie 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.